XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Hur man gör XP snabbare med Tweaks


Tweaking något hänvisar till att göra smärre justeringar för att förbättra prestanda. Om du använder Windows XP-användare, kan du förbättra datorns prestanda genom att göra det springa snabbare. Det finns flera tweaks du kan prova att kommer sannolikt att förbättra din dator hastighet. Många av dessa tweaks innebär att köra inbyggda verktyg som är förinstallerade på Windows operativsystem. Detta gör det både enkelt och gratis för en användare att justera Windows XP.

Instruktioner

1 Ta bort oönskade filer för att frigöra minne. En sak som kan nedgången datorn är en brist på hårddisk minne. För att ta bort oönskade program, kan du använda Windows XP Disk Cleaner verktyget. För att starta detta, klicka på "Start", "Alla program", "Tillbehör", "Systemverktyg" och "Diskrensning". Klicka på kryssrutorna bredvid de filer du vill ta bort och klicka på "OK".

2 Ta bort oönskade program för att frigöra minne. Medan "Diskrensning" verktyget hjälper till att avlägsna oönskade filer, inte ta bort program eller applikationer. För att ta bort program som du inte längre använder, klicka på "Start", "Inställningar", "Kontrollpanelen" och "Lägg till eller ta bort program." Klicka på det program du vill ta bort och klicka på knappen "Ta bort" då.

3 Åtkomst till data snabbare genom att defragmentera din dator. I Windows XP, kan filer bli splittrad, vilket innebär att delar av en enda fil kan ha flera platser. Eftersom en fil kan lagras på flera platser, kan det ta längre tid för datorn att komma åt filen. Att defragmentera datorn öppnar "Den här datorn" och högerklicka på hårddisken och välj "Egenskaper". Klicka på "Defragmentera nu" på fliken "Verktyg". Klicka sedan på "Defragmentera" för att starta processen.

4 Inaktivera oanvända portar. Inaktivera portar som du inte använder kan frigöra systemresurser. Några exempel på portar du kan inaktivera inkludera seriella portar, VGA-portar, skrivarportar och USB-portar. För att inaktivera portar öppna "Den här datorn" och högerklicka på hårddisken och välj "Egenskaper". Klicka på fliken "Hårdvara" och klicka sedan på "Enhetshanteraren." En lista över enheter visas på skärmen. Högerklicka på en enhet som du vill inaktivera och välj "Inaktivera".

5 Kör felkontroll verktyg för att åtgärda eventuella hårdvaru fel på datorn. Öppna "Den här datorn" och högerklicka på hårddisken och välj "Egenskaper". Klicka på fliken "Verktyg" i "Egenskaper" i dialogrutan. Klicka sedan på "Kontrollera nu" -knappen. Detta öppnar en annan dialogruta. Klicka på kryssrutorna bredvid "automatiskt åtgärda filsystemet fel" och "Sök efter och försök att reparera skadade sektorer." Slutligen, klicka på "Start" längst ner i dialogrutan för att starta felkontroll verktyget.