XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Service Set Identifier, eller SSID, är en alfanumerisk sträng med upp till 32 tecken som fungerar som namnet på din lokala trådlösa nätverk. SSID ligger i din Netgear routerns konfigurationsmeny och låter dig ställa in ett eget namn för nätverket. När du ansluter enheter som datorer, skrivare, mobiltelefoner, TV-apparater och Blu-ray-spelare till det trådlösa nätverket, är SSID namnet som kommer upp när enheten listor tillgängliga trådlösa nätverk.

Instruktioner

1 Öppna en webbläsare och gå till "routerlogin.net" eller "routerlogin.com." Båda webbadresser ansluta till konfigurationssidorna på Netgear router. Ange "admin" som användarnamn och "password" som lösenord för att logga in på routern. Om du har ändrat lösenordet, ange det i stället för "lösenord."

2 Klicka på "Wireless Settings" i "Setup" panel. SSID för ditt nätverk är i "Namn (SSID)" textrutan. Om du har en dual-band router som sänder på 5 GHz och 2,4 GHz trådlösa frekvenser, ser du två "(SSID)" textrutor och varje band har en SSID.

3 Skriv in ett nytt namn i fältet "Namn (SSID)" textrutan för att ändra SSID. Klicka på "Apply" för att tillämpa den nya SSID.

Tips

  • Äldre Netgear routrar kan inte ha routerlogin.net eller routerlogin.com tillgängliga. Dessa routrar kan nås genom att skriva in IP-adressen för routern i adressfältet, oftast "192.168.1.1", "192.168.0.1" eller "10.0.0.1."
  • Om du inte har ändrat standardnamnet "NETGEAR" ska du ändra det till något mer lätt identifieras, särskilt i områden där det kan finnas flera Wi-Fi-signaler tillgängliga.
  • För extra säkerhet kan du stänga av SSID broadcast. Klicka på "Wireless Settings" i "Advanced" panel och avmarkera "Aktivera SSID Broadcast." Om du inaktiverar SSID sändning, måste du ange SSID i den trådlösa enheten att hitta signalen från routern, eftersom det inte kommer att vara synlig i en vanlig sökning av tillgängliga trådlösa signaler.