XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Hur man hittar en Wi-Fi-kanal med minsta Interference


Störningar kan hindra prestanda för den trådlösa anslutningen, vilket låga hastigheter och täta avbrott. Ändra din trådlösa kanal kan du motverka effekterna av störningar genom att instruera routern att sända på en renare frekvens. Att hitta rätt kanal för din plats kan tillåta dig att väsentligt öka prestandan av ditt trådlösa nätverk utan att spendera några pengar på uppgraderad utrustning.

interferens Källor

Störningar uppstår när en signal (såsom trådlösa radiovågor sänds av routern) bryts upp när du reser till sin destination. Det finns två huvudtyper av störningar: fysiska och elektromagnetiska. Fysisk störningar orsakas av signalen som passerar genom material som metall, medan elektromagnetiska störningar uppstår när den trådlösa signalen sammanstötningar med signaler från andra enheter som sänder på samma frekvens. Om frekvensen hos en av signalerna förändras, det minskar risken för att två signaler kolliderar.

Wi-Fi Scanner

Wi-Fi-scanners kan ses som en mer avancerad version av den programvara som används av datorns operativsystem för att upptäcka och ansluta till trådlösa nätverk. Skannrar som inSSIDer och Mac OSX Wi-Fi Scan använda enhetens trådlösa antenn för att upptäcka vilka kanaler lokala trådlösa nätverk använder, och hur mycket störningar förekommer på varje nätverk. De kan sedan använda denna information för att ge dig en indikation på vad de renaste trådlösa kanalen i din omedelbara närhet är.

systematiskt

Kontroll kanaler systematiskt innebär att testa din anslutning med varje trådlös kanal i tur och ordning. Detta kan vara en tidskrävande process, eftersom det kräver att du loggar in routern och manuellt ändra inställningarna för det trådlösa varje gång du byter kanal, och de flesta amerikanska routrar har elva kanaler att välja mellan. Men kan testa systematiskt du vara helt säker på vilken kanal ger dig bästa prestanda, och inte kräver att du ladda ner någon extra programvara.

Dual Band

Dual band routrar routrar som kan sända på 5 GHz trådlöst bandet samt 2,4 GHz-bandet som enda band enheter använder. 5 GHz-bandet ger mycket mindre elektromagnetisk interferens än än dess 2,4 GHz motsvarande, eftersom den inte används generellt av trådlösa telefoner och andra typer av trådlösa enheten. Det finns också cirka åtta gånger så många kanaler att välja mellan. Men inte alla routrar har dual band kapacitet, och inte alla trådlösa klienter kan få 5 GHz signaler.