XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Hur man installerar en USB-masslagringsenhet i Windows 98


Microsoft slutade officiellt stöd för Windows 98 i 2006. Som ett resultat av nyare externa hårddiskar och USB-minnen kanske inte inkluderar förarstöd för den åldrande operativsystemet. När de sätts in i datorn, kommer enheten inte att kännas igen och således inte kommer att vara tillgängliga. Men ibland tillverkare inkluderar fortfarande stöd för Windows 98 med installationsprogrammet som medföljer enheten. Det bästa är att försöka den vägen först. Om det spelar & # 039; t-arbete, kan du installera en generisk drivrutin som kommer att bidra med kompatibilitet.

Instruktioner

1 Sätt i cd-skivan som medföljer USB-enheten och kör installationsprogrammet. Om din USB-lagringsenhet är kompatibel med Windows 98, kommer detta att installera de drivrutiner som behövs för att göra det möjligt för systemet att samverka med enheten. Om enheten fortfarande inte känns igen efter att ha installerat drivrutinerna, fortsätter till nästa steg.

2 Ladda ner den generiska Windows 98 USB-masslagringsenhet Driver (se Resurser). Spara den körbara på skrivbordet.

3 Öppna Enhetshanteraren i Windows genom att högerklicka och ldquo; My Computer & rdquo; och välja & ldquo;. Egenskaper & rdquo; Öppna & ldquo; Enhetshanteraren & rdquo; flik.

4 Leta efter några okända USB-enheter i listan över hårdvarukomponenter. Okända enheter typiskt betecknas med ett gult frågetecken eller ett rött X och listad som & ldquo;. Okänd enhet & rdquo; Markera den okända enheten och klicka på & ldquo; Ta & rdquo.

5 Välj & ldquo; Universal Serial Bus Controllers & rdquo; att vika en lista över installerade enheter. Ta bort eventuella blixt eller hårddisk förare och USB 2.0-drivrutiner genom att markera listor och välja & ldquo;. Egenskaper & rdquo; Klicka på & ldquo; Drive & rdquo; fliken och välj avinstallera alternativ.

6 Dubbelklicka på den nedladdade generiska drivrutinen. Installationsprogrammet kommer att lansera. Följ anvisningarna på skärmen och starta om datorn när du är klar. När datorn startar säkerhetskopiera, bör du kunna använda din USB-masslagringsenhet utan problem.