XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Ett grafikkort är en enhet med sitt eget minne och processkapacitet. Det hjälper en dators processor med bearbetning och visning av 3D-grafik. Vissa datorer har ett integrerat grafikkort, vilket innebär att grafikprocessorn är en del av moderkortet. En sann grafikkort är en fristående enhet som ansluts till moderkortet, vanligen i en PCI Express eller AGP-kortplats. Installera grafikkort i en dator med integrerad grafik är ofta ett bra sätt att öka prestanda när du spelar spel.

Instruktioner

1 Stäng av datorn och dra ut nätsladden och övervaka kabel.

2 Öppna fallet på skrivbordet genom att ta ut flera skruvar på baksidan och glider av sidopanelen. Moderkort är oftast tillgängliga genom att ta bort panelen på vänster sida av fallet.

3 Ta bort det gamla grafikkortet (om det behövs). Om du unplugged din bildskärmskabel från en befintlig grafikkort, ta bort den genom att skruva en fästskruv innanför fallet unclipping en liten plasthållare klämma på den andra sidan av kortet (vissa kort kommer inte att kräva detta) och försiktigt dra tillbaka kortet.

4 Installera det nya kortet i lämplig kortplats. De flesta grafikkort är antingen AGP eller PCI Express. För att hitta rätt kortplats, håll kortet upp till de tillgängliga spåren och jämföra storleken på guld spets kontakterna på kortet med facket. Hitta den plats som är i samma storlek som kontakten på kortet. För att installera kortet, rikta in den i skåran och tryck hårt golf kontakterna i facket. Du kan använda en fästskruv för att fästa kortet på baksidan av målet, men detta är frivilligt. Även om du har en high-end kort, kan du behöva koppla in en strömkabel från nätaggregatet.

5 Avsluta ärendet och ansluta bildskärmen till det nya grafikkortet.

6 Starta datorn och använda CD med drivrutiner som medföljde kortet för att ladda drivrutiner. Ett grafikkort behöver särskild programvara för att tala om för datorns operativsystem hur man använder det på rätt sätt. Ditt kort borde ha kommit med en CD med drivrutiner för ditt operativsystem; Alternativt kan du ofta hämta drivrutiner från grafikkortstillverkarnas hemsidor. När installationen av drivrutinen är klar, starta om datorn för att slutföra installationen.

Tips

  • Om du planerar att köpa ett grafikkort som kräver extra kraftkablar, se till att din strömförsörjningen har lämpliga elkablar i förväg, eller köpa en ny strömförsörjning som kan köra kortet.
  • I allmänhet, desto kraftfullare grafikkort, desto mer ström kommer att förbruka. Om du gör en stor grafikkort uppgradering, kan det vara för mycket för äldre nätaggregat, och kan få datorn att krascha eller strömförsörjningen för att bränna ut.