XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Hur man justerar Dell bildskärm


Dell stationära och bärbara datorer är utrustade med bildskärmar som anpassar sig till användarnas behov. Användarna har möjlighet att justera ljusstyrka och kontrast. Justera Dell monitor gör grafiken se presentabel på och avlastar från dina ögon. Detta är särskilt viktigt om du ständigt sitter vid datorn hemma eller på jobbet. Bekanta dig med de delar av din Dell stationära eller bärbara hjälper dig att veta hur man justerar bildskärmen när du behöver.

Instruktioner

1 Vinkla skärmen något uppåt så att blicken är något nedåt på det.

2 Öppna Internet Explorer eller annan webbläsare. Testa din bildskärmens ljusstyrka genom att gå till en webbsida med en vit bakgrund. Om den vita ont dina ögon, är det för ljust. Om det är grått, då det är för svag.

3 Leta ljusstyrka knappen på din dator genom dess solsken symbol. Justera bildskärmens ljusstyrka genom att flytta den åt vänster eller höger. Kontrollera att den matchar ljusstyrkan på arbetsstationen.

4 Justera kontrast på bildskärmen genom att flytta reglaget åt höger. Verifiera att skärmen bakgrund och on-screen tecken är inställda på en hög kontrast. Detta hjälper till att eliminera ögonen.

5 Ändra skärmupplösningen. En felaktig upplösning resulterar i artiklar som förekommer för stor eller liten på skärmen. Skärmen kan också vara förvrängd, suddig eller sträckte ut, vilket orsakar ögonproblem.

6 Kontrollera att du kan läsa texten på skärmen. Textstorleken ska vara stora och lätta att läsa från din normala position. Om du behöver kisa för att läsa, är texten för liten.

7 Justera texten till lämplig storlek. Klicka på "Start" och "Kontrollpanelen". Klicka på "Egenskaper för bildskärm" låda. Välj textinställningar i "Inställningar" eller "utseende" flikar. Om du vill ändra textinställningarna i Internet Explorer, klicka på "Visa" och välj en textstorlek som är bekvämt för dig att läsa.

Tips

  • Rengör bildskärmen med jämna mellanrum. Fläckar, smuts och damm påverkar det sätt som du tittar på bildskärmen.
  • Om bildskärmen har en ljus inställning flimmer, uppgradera den till en LCD-monitor. Flimrar bidra till ansträngda ögon.
  • Sitt minst 2 meters avstånd från bildskärmen för att minska stammen.
  • Svart text på vit bakgrund är det bästa färgkombination för dina ögon.