XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Hur man justerar Textruta hyperlänkar i PowerPoint 2003


PowerPoint 2003 är presentationsprogram inom Microsoft Office 2003 svit av program, och även om det inte har alla klockor och visselpipor av de nyare PowerPoint program, fortfarande har många bra funktioner som du kan använda. Om du vill visa din publik en specifik fil eller hemsida, är en av de enklaste sätten att komma dit från en presentation att helt enkelt klicka på en hyperlänk på en av bilderna. Justera en hyperlänk genom att ändra sitt mål eller omformulering bara tar några steg.

Instruktioner

1 Öppna PowerPoint-presentationen som du vill redigera och navigera till sidan med hyperlänken.

2 Högerklicka på någon av eller flera ord som utgör hyperlänk.

3 Välj "Redigera hyperlänk ..."

4 Justera hyperlänk adress, om det behövs. Du kan korrigera en Internetadress genom att skriva in den eller klistra in den i "Adress" textrutan, eller så kan du navigera till en viss fil du vill länka till. En sista alternativet är att länka till en annan plats i PowerPoint-dokument du redigerar, som du kan välja genom att klicka på "Lägg i dokumentet" alternativet på den vänstra sidan av fönstret; då kan du välja vilka glider att länka till.

5 Justera hyperlänken text, om så är nödvändigt. Du kan ändra någon del av texten i hyperlänken i "Text att visa" låda, som är nära toppen av fönstret.

6 Klicka på "OK" för att spara ändringarna i hyperlänken och återgå till PowerPoint-presentationen.

Tips

  • Du kan sätta en anpassad "skärm" på hyperlänken, som är ett ord eller en fras som kommer att dyka upp på skärmen när du håller musen ikon över hyperlänken. Klicka på "skärm ..." knappen bredvid "Text att visa" rutan och du kan skriva in vad fras du väljer. Den "skärm" visas endast när bildspelet är aktiv, inte när du redigerar projektet.