XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Corel Draw är ett grafikredigeringsprogram som används för att modifiera och skapa bildfiler. Programmet har en storleks editor som gör det möjligt att justera bildstorleken. Corel Draw är en 2 dimensionell (2D) grafikprogram med bara två justerbara längder, det vill säga varje skapad bilden blir rektangulär i storlek. Beräkna område i bilden med hjälp av programmets inbyggda verktyg.

Instruktioner

1 Öppen Coreldraw.

2 Klicka på "File" längst upp på skärmen och välj "Ny" för att skapa en ny bild, eller klicka på "Öppna" för att hitta en befintlig bild.

3 Välj menyn "Layout" längst upp på skärmen och välj sedan "Utskriftsformat" alternativet.

4 Klicka på "Sidstorlek" i kolumnen till vänster i fönstret.

5 Leta upp värden bredvid "Bredd" och "Höjd" och sedan klicka på rullgardinsmenyn till höger om värdet "bredd". Standardvärdet är inches, men du kan välja en annan måttenhet.

6 Klicka på "Start" -knappen i det nedre vänstra hörnet på skärmen och välj sedan "Alla program."

7 Klicka på "Tillbehör" mappen och välj sedan "Calculator".

8 Skriv in breddvärdet, tryck sedan på "*" -knappen och skriv in höjdvärdet. Hit "=" för att visa 2D Coreldraw profilens yta. Observera att värdet kommer att ha en etikett "fyrkantig x", där x är den enhet du tidigare specificerats.

Tips

  • Vid fastställandet område i bilden, är det också möjligt att använda "Property Bar" längst upp på skärmen. Detta kommer att berätta storleken på dokumentet, samt de enheter i vilka den storleken som visas. Det område av bilden kan beräknas genom att multiplicera längden av bilden med bredden av bilden, som producerar en etikett av "fyrkantiga enheter." Till exempel skulle en 8,5 x 11 bild har en yta på 93,5 kvadrat inches.