XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Av alla online hot datorn står inför, få är så smygande som webbläsarkapning. Kapning programvara kan installeras med bara ett fel placerade klick. Symtom på en kapad webbläsare inkludera din hemsida ändras, okontrollerbara pop-up annonser och webbplatser lastning utan ditt medgivande. Bortsett från de negativa effekterna till din webbläsare, kapning mjukvara kan också orsaka skada instabilitet hela datorn och allvarliga säkerhetsproblem. När du rensa ditt system av kapning mjukvara, måste åtgärder vidtas för att säkerställa att datorn inte kommer att bli smittade igen.

Instruktioner

1 Utför en fullständig genomsökning av systemet med din favorit anti-kapning mjukvara. Följ alla instruktioner borttagning på skärmen. Vissa program, såsom freeware HijackThis är särskilt utformade med kapning av webbläsare i åtanke. Allmänna anti-virus program kan ha möjlighet att fånga kapning programvara samt, men inte alltid. Innan du kör en genomsökning med ditt anti-virus program, kontrollera instruktionsboken eller versionsfakta för att ta reda på om kapning programvara ingår i sin databas. Windows-användare kan ha framgång med skadlig verktyget Software Removal, som ingår i Windows 7, Vista och XP.

2 Kör ett register renare att ytterligare radera alla system förändringar som kapningen programvara kan ha orsakat. Även om programfiler kommer att ha tagits bort i steg 1, kan vissa oönskade registerposter fortfarande. Programmen Wise Registry Cleaner och CCleaner är två gratis, försökte och sant registret städare som kan hjälpa till att få ditt system fungerar bra som nya. Redigerar registret kan orsaka allvarliga problem om det görs på fel sätt, så alltid säkerhetskopiera ditt system i förväg, även om du kör betrodda renare programvara.

3 Inaktivera alla dina webbläsartillägg och verktygsfält. Medan de flesta tillägg är hjälpsamma och ofarliga, vissa är kapning verktyg i förklädnad. När det gäller verktygsfält, om ett verktygsfält dök upp på din webbläsare utan ditt medgivande att installera det, det finns en stor chans att det är upp till något bra. Bara installera tillägg och verktygsfält som har konstaterats vara säkra av webbläsarens utvecklare.

4 Aktivera popup-blockerare i din webbläsare. Oavsett vilken webbläsare du använder, kan du hitta det här alternativet i webbläsarens sekretessinställningar. Medan popup-annonser endast verkar irriterande, kan de faktiskt vara mer skadliga. Om du någonsin sett en pop-up som försöker få dig att klicka på en knapp i fönstret (t.ex. "OK" eller "Close"), är detta ett vanligt trick som används av webbläsare kapare. Klicka aldrig något om du inte är säker på vad det kommer att installera.