XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Om datorn har blivit infekterad med spionprogram eller andra skadliga program, kan det ändra Internet Explorer beteende och prestanda. Till exempel kan du se en tillströmning i pop-ups annonser, saktade dator eller Internet prestanda och sökresultat kan omdirigeras till andra webbplatser. Envisa infektioner kan också förhindra att anti-virus program inte fungerar korrekt och omdirigera sökningar relaterade till anti-virus eller anti-spyware lösningar. Antispionprogram kan stoppa dessa omdirigeringar och pop-ups fönster i Internet Explorer eller andra webbläsare.

Instruktioner

Ad-Aware

1 Ladda ner och installera den kostnadsfria versionen av Ad-aware till datorn. Starta programmet efter installationen är klar.

2 Klicka på "Scan System" ikonen för att starta en spionprogram. Programmet kommer att visa en lista över alla infektioner efter att ha avslutat skanningen.

3 Klicka på ikonen i kolumnen "Åtgärder" för att välja vad man ska göra med kakor. Du kanske vill behålla en del, men du kan ta bort alla kakor utan att skada systemet. Ad-Aware automatiskt hantera andra infektioner.

4 Klicka på "Klar" för att stänga scanskärmen och avsluta Ad-Aware.

Superantispyware

5 Ladda ner Superantispyware från sin officiella webbplats och starta programmet på datorn efter installationen. Programmet kommer att ta en stund att utföra ett diagnostiskt på datorn.

6 Klicka på "Sök igenom datorn" och klicka på enheter / delar av datorn som du vill skanna i rutan till vänster eller klicka på sökmetod (snabb, fullständig eller anpassad) från den högra rutan. Klicka på knappen "Nästa" med musen för att starta skanningen.

7 Klicka på knappen "Nästa" efter skanning har slutförts och klicka på "OK" på skärmen för att granska infektioner.

8 Klicka för att expandera listorna av liknande infektioner (till exempel, kan du ha flera spårnings cookies). Om du känner igen någon produkt som inte är skadlig, klicka "Trust / Tillåt" -knappen. Markera alla poster som inte är faktiskt cookies eller andra spionprogram och klicka på "Anmäl falskt positiva" -knappen.

9 Klicka på "Nästa" för att karantän och ta bort eventuella infektioner som du inte känner igen / förtroende och som inte är falska positiva. Klicka på "OK" för att återgå till listan infektioner och klicka på "Finish" för att återgå till huvudskärmen.

Windows Defender

10 Kör Windows Defender på datorn. Om det inte redan är installerat, kan du hämta det från Microsofts webbplats.

11 Klicka på "Scan" -knappen för att köra en snabb skanning eller trycker på pilen bredvid knappen för att välja ett annat område av din dator för att skanna den. Skanningen kan ta en stund, beroende på vilken metod du väljer.

12 Klicka för att ta bort eventuella infektioner som Windows Defender lokaliserar under genomsökningen eller klicka på "Ignorera" om du vill ta itu med alla infektioner på en gång.

13 Klicka på "Ta bort alla" för att ta bort alla infekterade filer efter genomsökningen är klar. Du kan också instruera Windows Defender för att utföra särskilda åtgärder för enskilda filer om du väljer ett alternativ från rullgardinsmenyn i "Action" kolumnen och klicka sedan på "Apply Aktions" knappen.

Tips

  • Spionprogram kan vara svårt att ta bort om det är för närvarande kör en process på datorn. Din programvara kan be dig att starta för att kunna ta bort spionprogram och andra infektioner; du bör göra en sådan.
  • Om antispionprogram inte kan ta bort en infektion, starta om datorn i felsäkert läge genom att trycka på "F8" på startskärmen bilden av datortillverkaren. Detta kommer att förhindra att icke-systemprocesser från start i bakgrunden.
  • Alltid uppdatera din programmets bibliotek / databasdefinitioner. I annat fall kommer programmet inte skyddas mot nyare infektioner.
  • Om du inte känner igen en infektion men är osäker på om du ska ta bort det, använd din programmets karantän alternativ.