XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Hur man kan stoppa massutskick


Massutskick, mer känd som skräppost eller spam har blivit ett så stort problem att många människor praktiskt taget drivs från sina e-postkonton på grund av det. Miljarder skräppost skickas ut varje dag, och oftare än inte, är precis som namnet innehållet i e-postmeddelandet: skräp.
Lagar har införts för att stoppa skräppost från översvämningar inkorgar, men det fortfarande verkar det finns ingen verklig sätt att stoppa oönskade meddelanden från att rulla in.
Spam kan aldrig vara helt utplånade, men det finns några sätt att minska den.

Instruktioner

Släpp aldrig din primära e-postadress

1 När du postar på forum, anslagstavlor eller andra webbsajter, aldrig ge ut din primära e-postadress. Spam bots kan hitta din adress på dessa offentliga forum och registrera det för e-postlistor.

2 Om du måste ge ut din primära e-postadress, skriver adressen på ett sådant sätt att spam bots inte kan komma åt den. Om din e-postadress är "[email protected]", skriver det som "SaundraD på genericemail dot com." En människa kan sätta ihop bitarna, men en bot kan inte.

3 Om du kör en webbplats och vill att besökarna skicka meddelanden till dig, använd ett kontaktformulär istället för att släppa din e-postadress på webbplatsen. Kontaktformulär måste fyllas ut med detaljerad information som de flesta spam bots inte kan producera.

4 Skapa flera e-postkonton som kan användas för olika online-aktiviteter. På så sätt kommer du aldrig att använda din primära e-postadress när du registrerar dig för webbplatser och tjänster. Spam kan skickas till din alternativa konton, men ditt huvudkonto kommer att vara spam-fri.

Filtrera din e

5 Filtrera bort kända spam adresser från din e-post. Gå igenom din skräppost och gör en lista över spam e-postadresser. Du kan sedan gå in i din e-post preferenser och blockera adresser från att skicka dig post. Spammare har många e-postadresser de skickar skräppost från, så det kommer inte att filtrera bort all spam du får --- men det kommer att hjälpa.

6 Ange inställningar för att blockera all e-post levereras till dig av avsändare inte i din adressbok. Du kommer bara ta emot post från personer du har godkänt och läggs till i din kontaktlista.

7 Hämta en skräppost blockerare och installera det på din dator. Ett skräppost blockerare fungerar bara med e-postklienter som Outlook Express och Opera. Det kommer inte att fungera med online e-tjänster såsom Yahoo eller Hotmail.

8 Markera alla oönskade spam i inkorgen som spam eller skräppost. De flesta e-tjänster erbjuder den här funktionen. Med bara ett klick på en knapp, kommer spam markeras och skickas till en särskild mapp.

Rapportera Spammare

9 Rapportera spam e-postadresser till online anti-spam tjänster. Dessa tjänster bidrar till att eliminera skräppost på en daglig basis med hjälp av spam offer.

10 Rapportera bedrägligt skräppost till National Fraud Information Center.

11 Om du får falska e-postmeddelanden från Paypal, Amazon, eBay och andra online-företag, vidarebefordra dem direkt till företag. Dessa företag är mycket allvarligt om att hitta källan till falska e-postmeddelanden och skydda sina kunder.

12 Skriv till din statlig senator och verka för hårdare lagar om skräppost.

Tips

  • Svara inte på skräppost. Om du gör det, kan du vara inloggad för mer skräppost utskick lists.Do inte ladda ned bilagor från någon skräppost; det kan innehålla viruses.If du filtrera bort alla e-postadresser med undantag för dem i din adressbok, kommer din e-post användning begränsas. Du kommer inte att kunna ta emot e-post från personer utanför din adressbok, och det kan vara besvärligt om du kör ett internetbaserat företag eller vill kommunicera med människor på nätet.