XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Hur man kan stoppa någon från att komma åt datorn


Datorer är ömtåliga enheter med många områden som är öppna för invasion. Angriparnas kan vara Internet-hackare, virus eller kanske till och med någon annan i ditt hushåll. Vidta försiktighetsåtgärder för att skydda din integritet är inte bara en bra idé. I dagens värld är det viktigt med identitetsstöld eskalerande varje år. Konsekvenserna är enorma. Skydda din personliga information kräver lite hjälp från Microsoft, vissa anständigt programvara och lite sunt förnuft. Vidta de åtgärder som behövs för att stoppa någon från att komma åt din dator.

Instruktioner

1 Inrätta separata användarkonton på datorn. Detta ger avskildhet för alla som använder en dator. Klicka på "Start" längst ner på skrivbordet och välj sedan "Kontrollpanelen". Klicka på "Användarkonton" och följ instruktionerna från operativsystemet för att fastställa användare och lösenord.

2 Håll din brandvägg. Windows operativsystem (XP, Vista och Windows 7) kommer med inbyggd brandväggar. En brandvägg begränsar åtkomsten till data på din dator. För att se till att brandväggen i aktiverad öppna Kontrollpanelen från Start-menyn. Klicka på "Windows-brandväggen" från kontrollpanelen. Alternativknappen bredvid "On" bör ha en grön cirkel i mitten. Detta indikerar brandväggen är aktiv.

3 Kör säkerhetsuppdateringar på datorn. Microsoft uppdaterar kontinuerligt säkerhetsåtgärder på sina operativsystem för att hantera nya hot. Gå till webbplatsen Windows Update och kör uppdateringar (se Resurser för länk).

4 Håll antivirusprogram på datorn. Denna programvara skannar dina diskar dagligen och eliminerar virus som du kan ha plockat upp surfing. Ett bra program kommer att skanna e-post och webbplatser i realtid. Så om du går till en webbplats som har ett virus, kommer programmet att skydda ditt system från smitta.

5 Håll ditt antivirusprogram up-to-date. Som Microsoft, är mjukvaruföretag alltid uppdatera sin programvara för att möta nya hot. Du måste uppdatera din virus program dagligen för att få ett fullgott skydd.