XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Köra Perl på en bärbar dator är lika enkelt som att ladda ner och installera en Perl fördelning. I Windows eller Mac, är Activestate s ActivePerl distributions det enklaste att använda, förutom att vara branschstandard. Om du använder Linux, din Linux-distribution förmodligen redan installerat Perl eller har ett distributionspaket för att installera Perl.

Instruktioner

1 Identifiera en fördelning av Perl som du vill köra på din bärbara dator. Standarden distributionsföretag, Activestate, gör en rad dynamiska språk distributioner, utvecklingsverktyg och integrerade utvecklingsmiljöer.

2 Kontrollera att du har minst 90 MB ledigt diskutrymme för installation, liksom de rekommenderade systemkraven. En Windows-maskin, tillsammans med rinnande Win 98 eller högre, bör ha en ISAPI-kompatibel webbserver och en ActiveX-skript värd. Linux-användare bör se till att de har libc-2.1.x +, medan Macintosh-användare måste köra OS 10.3 eller senare OS.

3 Besök Active hemsida och klicka på "Språk Distributions" längst upp på sidan (se Resources nedan).

4 Välj "ActivePerl" alternativ under "Välj din distribution" rubrik.

5 Klicka på "Free ActivePerl Distribution" i avsnittet "Standard Distribution". Andra alternativ är "ActivePerl Enterprise", som kommer med stöd och fler alternativ, och "ActivePerl OEM Licensing" om du vill sälja ActivePerl distribution själv.

6 Välj "Get ActivePerl" när under "Nästa steg".

7 Hämta ActivePerl genom att klicka på "Download" knappen, eller beställa Perl på en DVD om du har en långsam anslutning eller vill behålla en kopia för framtida bruk.

8 Fyll i kontaktuppgifter om du vill. De är frivilliga, men ActivePerl kan informera dig om uppdateringar och andra produkter om du ger dem dina uppgifter. Om du inte vill ge dem din information, klicka på "Fortsätt" utan att fylla i fälten.

9 Hitta din plattform i listan. Active gör ActivePerl för många datorer. Om du använder Windows, kommer plattformen att Windows x86. Om du använder 64-bitarsversioner av Windows, kommer plattformen att Windows 64-bitars.

10 Ladda ner MSI-fil, inte paketfilen. MSI är ett installationsprogram som installerar ActivePerl och konfigurera filassociationerna och kommandoraden miljö.

11 Dubbelklicka på filen på skrivbordet när nerladdningen är klar. Följ installations hålla standardalternativen om du vill något annat. Installationsprogrammet kommer att ta lite tid att installera Perl och generera HTML-dokumentation.

12 Kör ett Perl-skript. Du kan göra detta antingen från Windows filhanterare eller från kommandoraden. Från filhanterare, dubbelklicka på någon .pl filen för att köra den. Eftersom du kan köra alla filer i samband med ett program (.pl filer är associerade med Perl-programmet), kan du också köra Perl-filer från kommandoraden genom att skriva dess filnamn från sin katalog.

Tips

  • ISAPI-kompatibel webbservrar är IIS 4.0+ eller PWS 4.0+, och rekommenderade ActiveX skript värdar är IE 4.0+ eller Windows Scripting Host.
  • På grund av ett fel i distributionen, om du har Red Hat Linux 8.0 distribution, bör du inte installera ActivePerl Rp.m .. Det kan korrumpera Rp.m. databas, så du måste använda .tar.gz distribution av ActivePerl.