XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Hur man reparerar en skadad videofil


Ett pop-up meddelande som säger en videofil är skadad är den digitala motsvarigheten till "kontrollera motorn" ljus på din bil. Det inte berätta vad problemet är eller hur man rättar till det. Meddelandet fungerar precis som en frustrerande vag anmälan om att något är på gång. Precis som motorproblem, kan videofiler skadas på ett antal olika sätt och fastställande av dem är aldrig en säker sak. Medan flera program avsatt för reparation video existerar, när de fungerar de leder till andra problem, i synnerhet icke-synkroniserade ljud och video. En säkrare satsning är att försöka reparera filen genom en grundläggande videospelare som de som anges nedan.

Instruktioner

med användning av VLC

1 Ladda ner och installera gratis VLC media player från länken i "Resurser". VLC är känd för att vara den mest kompatibla videospelare och fortfarande din bästa chans att reparera filen.

2 Öppna videofilen med VLC. Det finns en chans att det kommer bara börja spela; VLC kan ibland spela upp videofiler andra program hävdar är skadade. Om den inte gör det, kommer du att se en pop-up-fönster som informerar dig filen är skadad.

3 Klicka på "reparera" -knappen. Denna process kan ta flera minuter eller mer.

Använda Windows Media Player eller Quicktime

4 Ladda ner och installera Windows Media Player eller Quicktime från länkarna under "Resurser" om du inte har dem redan. Se avsnittet "Tips" om du är osäker på vilken som är rätt för din fil.

5 Öppna videon med programmet. Du kommer att se ett pop-up-fönster med information om felet.

6 Välj alternativet för att försöka reparera filen eller, om möjligt, hämta codec för att spela den. Om fönstret ger dig helt enkelt med ett felmeddelande och en "OK", kan videon inte repareras med detta program.

Tips

  • Om videon är i MPEG eller WMV-format är Windows Media Player din bästa insats. Om det är en MOV eller AVI-fil, prova Quicktime. Om du inte vet eller videon är i ett annat format, prova Quicktime först. Sedan Quicktime kan spela fler filtyper än Windows Media Player, presenterar den en högre sannolikhet för framgång.
  • Många skadade videofiler enkelt inte kan repareras. Till exempel, om filen ofullständigt ner från Internet (en vanlig orsak till "skadade" meddelande), inget program kan magiskt återställa de uppgifter som saknas.