XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Hur man skapar digitala berättelser med PPT


Digitala berättelser går publiken genom en uppvisning av bilder och information, som en bok. Du kan skapa en berättelse om en händelse eller flöde av idéer med hjälp av PowerPoint att leverera digitala sidor i glid formulär. PowerPoint gör det också möjligt för användare att infoga andra typer av filer, till exempel ljudspår, filmer och berättarröst, för att förbättra berättelsen. När du utvecklat din digitala berättelse som en presentation, använda vissa avancerade funktioner i PowerPoint för att finjustera sin leverans genom att lägga till animerade rörelser och övergångar för en självgående digital sagobok. PowerPoint erbjuder också exportera alternativ för att dela din digitala historia.

Instruktioner

Bygg din historia

1 Lanseringen PowerPoint och öppna en tom presentation genom att välja "Ny presentation" under "File" i övre menyraden (eller under den tjänstgörande bandet i PowerPoint 2007).

2 Skriv in titeln på din digitala berättelse i textfält på rubrikbilden och välj sedan "Ny bild" under "Infoga" i den övre menyraden (eller som ligger i "Home" -fliken i verktygsfältet i PowerPoint 2007).

3 Välj "Verktygsfält" under "Visa" och välj "Rita" för att öppna en vertikal verktygsfältet i ritnings alternativ.

4 Klicka på "Bild från fil" -knappen på verktygsfältet Rita. Välj önskad bildfilen att infoga i bilden och klicka sedan på "Infoga" -knappen.

5 Välj "Ny bild" under "Infoga" och upprepa steg 3 om så önskas för att fortsätta att lägga diabilder med bilder.

6 Välj "Slide Layout" under "Format" i övre menyraden för att ändra formatet på en nyinsatt slide (t.ex. för att skapa en annan titel bild för ett avsnitt eller kapitel i den digitala berättelse eller att skapa en punkt, dubbellista ).

7 Klicka på "Textruta" -knappen på verktygsfältet Rita att infoga en ruta på bilden och klicka på rutan för att skriva en bildtext, kommentar eller etikett.

förbättringar

8 Navigera till en önskad bild och välj "Slide Transition" under "Slide Show" i den övre menyraden för att välja en övergångseffekt mellan bilder. Välj effekten från katalogen och klicka på knappen "Apply" (eller klicka på "Använd för alla" för att ställa in global övergång för presentationen, om så önskas).

Obs! Gå till den här funktionen PowerPoint 2007 genom att klicka på "Animation" -fliken i verktygsfältet.

9 Lägg animering objekt såsom textrutor, former, bildtexter och bilder genom att navigera till den önskade bilden, klicka på önskat objekt och välja "Animation" under "Slide Show" i övre menyraden. Klicka på "Lägg till Effect" -knappen och välj önskad effekt från katalogen (t.ex. "Lös" eller "Fly in").

Obs! Gå till den här funktionen på PowerPoint 2007 genom "Animation" -fliken i verktygsfältet.

10 Lägg ett soundtrack av din digitala favoritmusik genom att navigera till den första bilden och välja "Filmer och ljud" under "Infoga" i den övre menyraden. Välj "Ljud från fil," välj den digitala fil, klicka på "Infoga" -knappen och välja om du vill att ljudet ska spelas upp automatiskt.

11 Klicka på högtalarikonen (som representerar din soundtrack fil) och välj "Animation" under "Slide Show". Klicka på knappen "Effektalternativ" och klicka sedan på fliken "Media Alternativ" för att välja hur länge soundtrack kommer att spela innan du klickar på "OK" -knappen två gånger.

Till exempel, genom att skriva "99" i sifferfältet väljer att sluta spela låten i slutet av berättelsen.

12 Navigera till önskad bild och välj "Record berättarröst" under "Slide Show" för att börja spela in en berättelse av historien, om så önskas. Kontrollera att datorn mikrofonen är inställd innan du klickar på "Record" -knappen och börja tala.

13 Anteckna berättande och tryck på högerpilen för att fortsätta genom de önskade bilder för berättelsen segmentet. Klicka på "Esc" för att stoppa inspelningen och välj om du vill spara det inspelade diabilder med inspelningen (dvs genom att klicka på "Ja" eller "Nej" -knappen).

Spara Digital Story

14 Spara presentationen genom att välja "Spara" under "File" i övre menyraden. Alternativt kan du välja "Spara som" och välj "PowerPoint Slide Show" för format för att spara presentationen som en självgående digital historia.

15 Välj "Make Movie" (under "File") på PowerPoint för Mac för att skapa en QuickTime-film fil, om så önskas.

16 Välj "Paketera för CD" (Windows) eller "PowerPoint-paket" (Mac) som format under "Spara som" -funktionen för att skapa en mapp med alla länkade filer som används i den digitala berättelse som kan överföras till en annan dator eller brännas till en CD

Tips

  • Börja din första digitala berättande projekt med en fokuserad tema innehåller många bilder, till exempel beskriva en semester eller en händelse, att bekanta dig med programmet och utforma en grundläggande handling.