XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Hur man skapar en True Type Font fil


Har du någonsin velat använda din handstil för dina skrivit dokument? Vill du ha dina dokument uttrycka dina egna stilist val? Genom att göra ditt eget teckensnitt, kan du göra båda dessa saker. Skapa ett typsnitt från början är en tidsödande och svår uppgift, men det finns verktyg som kan göra det lättare. Tack vare datorer, typografer inte längre behöver mejsla ledblock för hand för att göra snygga typ, och det finns även program som automatiskt kan konvertera din handskrift till ett typsnitt.

Instruktioner

1 Ladda ner och installera FontCreator. Du hittar den på http://www.high-logic.com/fontcreator.html.

2 Öppen FontCreator. Gå till "File" och klicka på "Nytt". Du kommer att se ett fönster med en ruta för varje bokstav i alfabetet, samt siffror och specialtecken.

3 Dubbelklicka på en av rutorna för att ändra motsvarande tecknet. Redigera den så att det ser hur du vill. Upprepa detta steg för varje glyf.

4 Gå till menyn "Arkiv" och klicka på "Spara". Ge ditt typsnitt ett namn som slutar på "Ttf" (utan citattecken). Om du vill använda din nya typsnitt, dra den till mappen Windows teckensnitt.

Tips

  • Om du använder andra typsnitt för inspiration, se till att du inte kopiera dem för nära. Teckensnitt skyddas av upphovsrätten precis som alla andra konstverk.