XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Hur man ställer in en Belkin Range Extender


Att sätta upp en Belkin Ethernet-router som en rad extender fördubblar effektivt storleken på det trådlösa nätverket. Men du kan inte ha två routrar som är anslutna till ett nätverk utan att avaktivera DHCP-servern på den du vill använda som Range Extender. Stänga av DHCP-servern förhindrar routern från att tilldela IP-adresser till utrustningen som är ansluten till nätverket. Denna process är sedan vänster upp till den ursprungliga router i nätverket.

Instruktioner

1 Anslut Belkin router till en dator via en Ethernet-kabel. Anslut den ena änden av kabeln till LAN-porten på baksidan av Belkin router och placera den andra änden av Ethernet-kabeln till Ethernet-porten på datorn. På stationära datorer, är Ethernet-porten på baksidan. På bärbara datorer, är Ethernet-porten på sidan.

2 Placera ett stift i återställningshålet på baksidan av routern för att slutföra en total återställning. Detta rensar ut någon filtrering eller överbryggande som kunde negativ effekt routern. Du kan också använda standardinloggningsuppgifterna för att komma åt routerns inställningar.

3 Öppna en webbläsare och skriv in standard routerns IP-adress i adressfältet. Standardadressen är 192.188.1.2.

4 Klicka på "logga in" högst upp på sidan. Ange "admin" i användarnamn och lämna lösenordet tomt. Tryck på "Enter" på tangentbordet för att ladda routerns inställningar.

5 Lokalisera SSID inlämnad på "Basic Setup" sida. Ge routern samma namn som huvud router. Så om SSID för din huvudsakliga router är Belkin_Home_Router, SSID för routern du vill använda som en rad extender bör Belkin_Home_Router.

6 Leta DHCP-serverns inställningar på "Basic Setup" sida. Inaktivera genom att klicka på "Inaktivera" knappen. Klicka på "Save Settings" för att spara routerns inställningar.

7 Ta bort Ethernet-kabeln från routern och datorn. Anslut Ethernet-kabeln till en LAN-port på baksidan av huvud routern. Anslut den andra änden av Ethernet-kabeln till WAN-porten på routern som används som ett intervall extender. Nätverket är klar.