XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Hur man stänger av en kärna i en dubbla processorer


Många processorer innehåller två kärnor för att ge ytterligare prestanda. Känd som dual-core processorer, dessa processorer ger samma fördelar som att använda två fysiska processorer till en lägre kostnad och med större effektivitet. Båda kärnor på en dual-core processor är aktiverade som standard, och det är i ditt bästa intresse att hålla båda kärnorna kör för optimal prestanda. Det kan bli nödvändigt att stänga av en CPU-kärna, men för att felsöka en sviktande processor eller köra gamla program inkompatibla med multi-core-teknik.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" -knappen. Skriv "Kör" i sökrutan längst ner på "Start-menyn." Skriv "Run" och tryck på "Enter" på tangentbordet.

2 Skriv "msconfig" i "Open" fältet och välj "OK". Klicka på "Boot" -fliken bredvid "General". Välj "Avancerade alternativ ..."

3 Markera kryssrutan bredvid "Antal processorer." Välj "1" från rullgardinsmenyn. Detta inaktiverar andra kärnan i din dual-core processor i operativsystemet. Starta om datorn för att ändringen ska träda i kraft. Du kan återgå till den här menyn när som helst återaktivera funktionshindrade kärnan.

Tips

  • De med tri-core eller större processorer kan använda samma steg för att inaktivera valfritt antal kärnor.
  • Inaktivera kärnor minskar systemets prestanda.