XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Hur man stoppar en Repeater från att stjäla din Internet


En trådlös repeater förstärker och sänder en Wi-Fi-signal skickas från en trådlös sändare (även kallad en trådlös router). För att stoppa en repeater från att passera signalen till andra som kan använda signalen utan din tillåtelse, lösenord skyddar sändaren. Tillvägagångssättet är liknande, med små skillnader, för alla trådlösa sändare och kommer att förhindra repeater som inte har lösenordet från att komma åt signalen.

Instruktioner

1 Starta standardwebbläsare genom att välja det från "Start"> "Alla program" pop-up-menyn.

2 Lokalisera trådlösa routerns webbadress i "Quick" eller bruksanvisningen som följer med routern, eller på bolagets routerns sida på deras hemsida. Skriv webbadressen ned; typiskt det kommer att bestå av en serie siffror åtskilda av perioder, men i vissa fall ett namn kan användas i stället.

3 Ange webbadressen för den trådlösa routern i "adressfältet" högst upp i webbläsaren. Tryck på "Enter" för att gå till startskärmen för routerns menyer.

4 Ange standard användarnamn och lösenord som i routerns dokumentation i "Användarnamn" och "Lösenord" textfält. Tryck på "OK" eller "Fortsätt" för att gå till en ny skärm.

5 Klicka på "Wireless Setup" eller liknande namn knappen i den vänstra kolumnen i den nya skärmen. Rulla ner i den nya skärmen tills du kommer till avsnittet "Lösenord".

6 Ange ett lösenord som är känd endast för dig i "Password" textfältet. Mata in lösenordet i textfältet direkt under den du just används.

7 Klicka på "Spara" eller knappen "Save Settings" som är typiskt längst ner på sidan, men i vissa fall kan det vara högst upp på sidan. Om text visas högst upp eller längst ned på sidan om att routern ska återställas genom att trycka på "Reset nu" under texten för att återställa routern.

8 Avsluta webbläsaren när startskärmen för routerns menyer visas igen. Routerns trådlösa signalen är nu skyddad mot att plockas upp och används av repeatern.

Tips

  • Använd inte enkla lösenord som din hunds namn, din födelsedag eller andra ord som kan gissas av någon som känner dig.