XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Hur man testar för Malware


Malware, även känd som skadlig programvara kan orsaka många problem med din dator. Det kan kapa din webbläsare, orsaka många popup-fönster på datorn och övervaka din dator vanor. Det orsakar också anslutningsproblem och saktar ner din dator. För att ta bort skadliga program, måste du ha anti-malware program som är installerade på datorn för att skanna och ta bort denna skadliga program.

Instruktioner

Malwarebytes Anti-Malware

1 Ladda ner Malwarebytes Anti-Malware (se Resurser). Klicka på länken installation och följ anvisningarna på skärmen för att installera programmet på din dator. Öppna Malwarebytes genom att klicka på ikonen på skrivbordet eller via Start-menyn.

2 Klicka på "Update" -fliken och klicka på "Sök efter uppdateringar." Det kommer automatiskt hämta uppdateringar hittades. Den här nedladdningen tar bara några minuter. En dialogruta öppnas med "Databasen har uppdaterats från version ..." när den är färdig. Klicka på "OK."

3 Klicka på "Scanner" -fliken. Välj "Utför fullständig genomsökning." Klicka på "Scan" -knappen. Skanningen tar cirka två timmar beroende på hur många infekterade filer den hittar på din dator. När den är klar skanning kommer en dialogruta visar dig de drabbade filer som finns på ditt system och vad togs bort. Klicka på den röda "X" i det övre högra hörnet för att stänga programmet.

A-Squared gratis

4 Ladda ner A-Squared Gratis (se Resurser). Klicka på länken installation och följ anvisningarna på skärmen för att installera A-Squared gratis på din dator. Öppna programmet genom att klicka på ikonen på skrivbordet eller via Start-menyn.

5 Klicka på "Ja" för att "Det rekommenderas att köra en online-uppdatering innan du använder programmet. Vill du uppdatera nu?" Uppdateringen tar cirka 15 minuter. Klicka på "Ja" till "A-Squared Gratis måste startas om för att ladda de uppdaterade moduler. Vill du starta om nu?"

6 Klicka på "OK" och sedan på "Scan Now" på nästa skärm. Den skadlig programvara kommer att ta cirka en timme. När den är klar, kommer en dialogruta som visar en lista över skadliga program det finns på datorn, och malware det bort.

CWShredder

7 Hämta CWShredder (se Resurser). CWShredder söker Cool Web Search filer på datorn, som anses skadlig kod. Klicka på länken installationen och klicka på "Jag accepterar".

8 Klicka på "Scan Only", och det kommer att starta skanningen. Skanningen tar bara några minuter. Du kommer att se en lista över de filer som skannar i dialogrutan.

9 Klicka på "Fix" på nästa skärm om det funnit några Cool Web Search filer. Det kommer då att ta bort skadliga program fann. Om inga Cool Web Search filer hittades, får du ett meddelande "Cool webbsökning hittades inte på datorn." Klicka på "Exit" för att stänga programmet.