XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Hur man testar System RAM


Datorn hänger sig eller slumpmässiga kraschar kan vara ett tecken på att systemets RAM-minne (random access memory) har gått dåligt. Även om du köper helt nya RAM, det finns en chans att du kan ha en felaktig pinne. Du kan ladda ner gratis minnestester för att köras på datorn som rapporterar om ditt minne är orsaken till problem på datorn eller om du kan behöva titta på någon annan källa. Eftersom detta program måste köras i datorns uppstart, måste du bränna den till en CD eller DVD.

Instruktioner

Skapa Memory Test Disk

1 Ladda ner en gratis RAM minnestest som Memtest86, MemScope Memory Tester eller Windows Memory Diagnostic. Memtest86 och MemScope hämtar Iso bildfiler. Windows Memory Diagnostic hämtar en Runtime program som kommer att skapa en ISO-bildfil.

2 Placera en tom media skiva i datorns skiv bränning enhet.

3 Starta datorns bränning. De flesta detaljhandeln bränning har möjlighet att bränna ISO-filer.

4 Använd din programvara för att bränna ISO-filen till en CD eller DVD. Du kan oftast göra detta genom att välja ett alternativ som "Burn Image File" eller "Bränn ISO-fil." Detta kommer att skapa en läsbar skiva från ISO-bildfil.

Kör minnestestet

5 Placera skivan i diskettenheten och starta om datorn.

6 Starta minnestestprogrammet från skivan när datorn startar om.

7 Låt programmet för att testa systemets RAM. Detta kan ta ett tag att slutföra. Vissa program kommer att köra en serie tester i en oändlig loop tills du väljer att stoppa testet. Andra program erbjuder olika alternativ som styr hur länge minnesscanningen tar. Generellt gäller att ju längre du tillåter att testet körs, desto mer sannolikt kommer programmet att upptäcka problem som kan finnas.

8 Gå igenom testet produktion när den är klar att se om programmet hittat några problem med ditt RAM-minne. Om du har en felaktig pinne av minne, kommer det att behöva bytas ut.

Tips

  • Om du inte har en media brännare eller ett program som kan bränna en ISO-fil, kan du också välja att skapa en uppsättning av disketter för att köra minnestestet. Detta fungerar på samma sätt så länge som din dator har en diskettenhet.
  • Du kan också köpa en CD kopia av Memtest86 från webbplatsen.