XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Ibland ett e-postmeddelande kommer från någon och det är antingen misstänkta eller förbryllande. Kanske är det någon som påstår sig vara en gammal vän, eller en webbplats som påstår sig behöva ditt användarnamn och lösenord. Hur som helst, om du vill kontrollera vem som e-post dig, slå upp avsändarens IP-adress.

IP-adresser

Varje dator som är ansluten till Internet behöver lite logiskt sätt att spela sin plats. Ungefär som siffror och gator som bostäder byggs på, är datorer anslutna till den digitala motorvägen och har Internet Protocol, eller IP-adresser. Datorn är ansluten med en IP-adress, och även om det är möjligt för andra människor att ta reda på staden du bor i med det, bara din Internet Service Provider (ISP) har uppgifter om din fysiska plats.

Lokalisera avsändarens IP-adress

Hur spårar jag en e-postadress?


Varje e-webbläsare kommer att ha ett annat sätt att få tillgång till det fullständiga startfältet information för en enskild e-postmeddelande. Till exempel kan Gmail-användare hitta detta i rullgardinsmenyn bredvid "Svara" -knappen på menyalternativet som läser "Show Original". Outlook-användare kommer att behöva öppna meddelandet, klicka på menyn "Arkiv" och bläddra till "Egenskaper." För mer specifika instruktioner, se hjälpfilerna för din e-postklient.

När du tittar på e-sidhuvud, ser du flera rader kod. För att hitta ISP, hitta en linje som börjar med "Mottagna." IP-adressen själv är en serie siffror avbrutna med perioder. Till exempel: 99.999.999.9, eller 111.111.111.111.

Spåra IP-adress

Om du vill spåra en IP-adress till ett område, behöver du en IP-tracking-program eller hemsida. En enkel sökning för "IP Lookup" eller "IP Tracker" kommer att ge flera användbara webbplatser för att lokalisera dem. Dessa områden är i allmänhet enkelt, med bara en sökruta i vilken du kan skriva eller klistra in IP-adress och en Sök. Vissa är mer komplicerat, såsom ip-adress.com IP Tracer, som också innehåller en Google Maps panel.

Observera att dessa platser inte kommer att ge dig namn och fysisk adress för användaren som skickat e-post till en början. Denna information är skyddad av sin Internetleverantör, och de kan inte lagligen släppa den till allmänheten. Det kommer att berätta ungefär var de kommer ifrån. Vid denna punkt, kan du kontakta den organisation de är med, som kan ha ett missbruk e-post eller ett klagomålsformulär på hemsidan.