XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Debuterar i slutet av 2008, är Intel Core 2 Quad-processor en mikroprocessor från Intel Corporation, den största halvledartillverkaren i världen. Gjort särskilt för bärbara datorer, är dess kännetecken sina fyra kärnor, alltså dess klassificering som en quad-processor.

Antal kärnor

Intel Core 2 Quad processor har fyra kärnor, vilket innebär att den har fyra behandlingsenheter - två små, 164 kvadratmeter millimeter block av halvledarmaterial, var och en innehållande två kärnor. Detta gör det mer kraftfull än dual-core processorer, som har två kärnor, eller single-core processorer, som har en.

hastigheter

Hastigheten behandlingen av Intel Core 2 Quad processor är 2,5 gigahertz (GHz). Dess främre busshastighet - det vill säga hastigheten på processorns dataöverförings väg till datorn - är 1333 megahertz (MHz).

teknik

Intel Core 2 Quad-processor har ett antal tekniker, inklusive 64-bitars arkitektur, Speedstep för att spara energi och termisk övervakning för att förhindra överhettning. Saknas dock vissa tekniker finns i andra Intel-processorer, nämligen hyper-threading att öka behandlingseffektiviteten.