XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Kommer ta bort gamla filer Speed ​​Up PC?


Det finns ett antal orsaker till varför datorer bromsa när de blir äldre. En av de vanligaste frågorna i datorstöd är "Hur mycket har gamla filer sakta ner min dator?" Det korta svaret är "Det beror på vilken typ av fil tas bort."

Ställa in Performance målstolparna

Om datorn är långsam att starta program eller börjar med märkbar fördröjning mellan när du klickar på något och ingången tas eller det finns en märkbar fördröjning mellan när du börjar skriva och när texten visas, kan ta bort överflödiga filer vara din lösning. Om datorn är långsam kör specifika tillämpningar - det vill säga, en fråga på en stor databas eller trög prestanda med World of Warcraft - kommer att ta bort gamla filer inte hjälpa mycket.

launcher Tillämpningar

Nr 1 skyldige för att göra datorer kör långsamt har lite att göra med diskutrymme, men allt att göra med att ta små bitar av systemets RAM-minne och hålla fast vid det. Program som har en "launcher" program på Windows aktivitetsfält är en stor boven; var och en av dessa systemikoner är ett program som är laddad för att starta ett annat program snabbt - och som förbrukar systemresurser. Avinstallera dessa program när de inte används kan ha anmärkningsvärda systemprestanda ökar.

Malware och Spyware

En annan ledande orsak till långsamma datorer som binder till "gamla filer" är malware och spionprogram. Dessa är verktyg som med jämna mellanrum skickar tillbaka information - ofta godartade marknadsföring data men ibland mer än så - till företag som bädda in dem i webbsidor eller flash video. Den enda verkliga försvaret är att regelbundet köra ett spionprogram sweeper att rengöra dessa angrepp ut.

Ta bort Gamla temporära filer och system Cleanup

Även bli av bärraketer applikationer och spionprogram är både bra sätt att snabba upp din dator, är en annan att ta bort gamla temporära filer, som skapas av kontorsprogram, webbläsare och nästan allt annat. På samma sätt, regelbundet rensa Papperskorgen kan ge en mindre ökning till prestanda eftersom Windows håller förmågan att "Ångra" strykningar till papperskorgen i en stor fil. Dessa har den fördelen att frigöra diskutrymme.

Rengöring av registret

Den sista platsen att leta efter radering "gamla filer" för att rensa upp datorn är Windows-registret. Windows-registret är en central lagringsplats för att lagra dina applikationer data. Det blir laddad (och efterlyser andra filer att ladda) som en del av startprocessen Windows. Om du har tagit bort filer och avinstall saker, eller helt enkelt installerat en hel del applikationer, är det värt att köra ett register sanering verktyg för att jämna ut saker.

Defragmentera hårddisken

Även tekniskt inte en metod för att ta bort gamla filer för att snabba upp en dator, varje version av Windows från Windows XP har fram ett verktyg för att defragmentera hårddisken. Hårddiskar kommer att skriva data i icke-konsekutiva sektorer. Defragmentera hårddisken har Windows kopiera data som alla är splittrad över hårddisken till en plats.