XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Komponenter för trådlöst LAN för Home


Ett trådlöst lokalt nätverk (LAN) i ett hem kan enheter att ansluta till Internet utan att fysiskt ansluten med hjälp av en kabel till en Internet-leverantör. En grundläggande trådlöst nätverk för ett hem är en relativt enkel nätverk som kan bestå av så få som fyra komponenter, inklusive den trådlösa enheten, och är relativt enkel att installera.

Modem

Modemet är den komponent av ett trådlöst system som ansluter till Iinternet tjänsteleverantör. Det finns tre grundmodeller av modem, DSL, kabel och trådlöst.

En DSL-modem ansluter till Internetleverantören via en telefonlinje. De andra komponenterna i det trådlösa LAN-nätverk måste först ansluta till DSL-modem för att ansluta till Internet. Kabelmodemet ansluts till Internet via en kabel-tv i stället för att få tillgång till Internet via en telefonlinje. Trådlösa modem behöver inte en telefonlinje eller kabel, men får sin Internet signalen från radiofrekvenser från Internetleverantören. Nätverk som kan nås från ett trådlöst modem inkluderar CDPD, GPRS och EDGE. Datorn ansluter till det trådlösa modemet genom följande trådlösa modemgränssnitt: PCMCIA, Compact Flash, USB och serieport. De flesta trådlösa modem ansluter direkt till datorn utan någon anslutning till en mobiltelefon, vrida telefonen i ett trådlöst modem

Nätverkskabel

En Ethernet-kabel ansluter modemet, om det inte är ett trådlöst modem, till det trådlösa LAN-systemet. Förutom att ge en bredbandsanslutning, även Ethernet-kablar kan användas för att ansluta andra enheter, till exempel skrivare, till LAN-nätverk.

router

Routrar fungerar som en accesspunkt för trådlösa enheter att ansluta till Internet. Routern ansluts till modemet med hjälp av en Ethernet-kabel. Routrar skickar ut signaler som plockas upp av trådlösa enheter, vilket gör att trådlösa enheter att ansluta till Internet utan en fysisk anslutning. De flesta routrar har fyra Ethernet-portar, en port för anslutning till Iinternet och andra hamnar för att ansluta andra enheter som inte kan vara trådlöst till nätverket.

Dator med trådlös Capability

Ett självklart viktig del av ett trådlöst nätverk för ett hem är en dator som har en trådlös funktion. De flesta nya bärbara datorer levereras med ett inbyggt trådlöst kort som kommer att plocka upp en trådlös signal från en router. Ett trådlöst nätverkskort kan installeras på äldre bärbara datorer som inte har den här funktionen. Dessutom kan datorer göras trådlös genom installation av ett trådlöst PCI-kort.