XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

I Excel, kan du lägga till tabeller och diagram för att analysera data. Om du har lagt till ett diagram till ett kalkylblad, kan du lägga till en trendlinje. Trend linjer används för att göra prognoser eller för att visa trender i data.

Instruktioner

1 Öppna Excel-kalkylblad som har diagrammet där du vill lägga till en trendlinje och klicka någonstans på diagrammet för att visa "Diagramverktyg" i Excel band.

2 Klicka på "Format" -fliken och klicka sedan på pilen bredvid "diagramelement." Markera elementet som du vill använda. Till exempel kan du välja en viss serie av uppgifter som att lägga till en trendlinje.

3 Klicka på "Layout" -fliken och välj "Trendline" från "Analys" i bandet.

4 Välj trendlinjen som du vill använda. Till exempel kan du välja en linjär eller exponentiell trendlinje. Om du inte vill använda en av de trendlinjer från standardlistan, klicka på "Fler Trendline alternativ" för att se mer att välja.

Tips

  • Du kan göra ändringar i en trendlinje genom att välja det från "diagramelement" låda. Efter att ha valt trendlinjen, högerklicka över den och välj "Format Trendline." Du kan ändra trendlinjen typ, färg och stil här.