XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Virus kan signifikant ändra beteende och funktioner i Windows Vista, och kan till och med hindra Internet Explorer från att komma åt vissa webbplatser. Om Internet Explorer inte att ladda webbsidan för Norton AntiVirus, kan ett virus vara den skyldige.

Innan man antar att skadliga program är källan till problemet, men bekräftar att datorn kan ansluta till andra webbplatser och att Nortons webbserver är inte ner.

Instruktioner

1 Kontrollera din Internet-anslutning. Starta Internet Explorer och gå till Google, Yahoo och Bing för att bekräfta att datorn kan få tillgång till en mängd olika webbplatser.

2 Ange "downornot.com" i adressfältet i webbläsaren. Tryck enter." Skriv "Norton.com" i sökfältet. Tryck på "Enter" för att kontrollera statusen på webbplatsen. Om ner eller inte listor Norton sida som "Down," du kommer att behöva vänta tills servern är upp igen för att få tillgång till webbplatsen.

3 Starta om datorn. Håll ned "F8" för att få tillgång till en uppsättning avancerade startalternativ. Använd riktnings pad eller piltangenterna för att välja "Felsäkert läge med nätverk" i menyn. Tryck enter."

4 Anslut till Internet. Starta Norton AntiVirus från skrivbordet eller Start-menyn. Välj "Kör Liveupdate" från "datorn" rutan.

5 Klicka på "OK" när uppdateringar är klara. Klicka på "Manual Scan" och klicka sedan på "Omfattande fil skanning (rekommenderas)."

6 Markera alternativet "Scan inom komprimerade filer." Klicka på "OK." Välj "Sök efter virus" från alternativen i den vänstra rutan.

7 Dubbelklicka på "Scan min dator." Norton AntiVirus kommer att söka igenom datorn efter eventuella infektioner som hindrar dig från att komma åt Norton hemsida.

8 Reparation, karantän eller ta bort viruset. Starta Windows Vista och åter söka igenom datorn för att bekräfta alla spår av viruset är borta.

9 Starta Internet Explorer och försök att navigera till Norton AntiVirus sidan. Om du fortfarande inte kan ansluta, ladda ner en annan tredje part anti-virus program på datorn, till exempel Microsoft Security Essentials, McAfee Virusscan eller Kaspersky Anti-Virus. Sök igenom datorn med tredjepartsprogram och ta bort alla upptäckta infektioner.

Tips

  • Innan du kör någon antivirusprogram, kontrollera fliken "Säkerhet" i Internet Explorer "Internet-alternativ" tillgänglig från "Tools". Klicka på "tillförlitliga platser." Klicka på "platser". Bekräfta "Norton.com" är inte i listan.
  • Om du inte kan komma åt webbplatserna för McAfee, Kaspersky eller Microsoft, använda en annan dator och hämta en av de ovan nämnda antivirus "installatörer till en flyttbar lagringsenhet (t.ex. USB, CD eller DVD).