XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Nätverk och dator numeriskt styrda (CNC) maskiner måste särskild hänsyn och metoder för att köras. Alla som planerar på nätverk CNC-maskiner måste förstå karaktären av en CNC-maskin först. En CNC-maskin är hårdvara som kan styras av en dator för prestanda och särskilda resultat. En CNC-maskin kan antingen vara en profilfräs, en slipmaskin eller en svarv. Anslutning CNC-maskiner till ett nätverk så att den kan hanteras av en enda dator skiljer sig från att ansluta flera datorer via en router.

CNC-maskiner och nätverkskablar

Den vanligaste kabel som CNC-maskiner har är RS-232; dock vissa CNC-maskiner tillverkade med en annan typ av kontakt typ. Den första sak att tänka på när nätverk CNC-maskiner är kompatibiliteten hos dina kontakter till routern som du kommer att ställa upp. Det finns två sätt på hur du kan ansluta alla dina CNC-maskiner till en dator via en router. Först kan du använda ett trådbundet nätverkskort. Det finns nätverkshårdvara, som Serial IP-förlängare tillåter att en användare att ansluta alla RS-232 anslutningar till en enda hårdvara som kan anslutas till en TCP-IP Ethernet nätverksrouter. Detta förenklar ställa in dina CNC-maskiner eftersom allt du behöver göra är att ansluta Extender till en vanlig router och anslut routern till din server eller nätverk. Det andra alternativet är att använda en trådlös nätverksanslutning. Den trådlösa installationen behöver också speciell utrustning så att du kan ansluta dina CNC-maskiner i nätverket.

Trådlöst nätverk

Du kan använda hårdvara utrustning för att ställa in dina CNC-maskiner med hjälp av ett trådlöst nätverk; Det kan dock kräva flera typer av utrustning för att ansluta alla dina maskiner, särskilt om dina maskiner har olika nätverkskablar. Köp en trådlös enhet Server, som fungerar på samma sätt som den seriella IP-förlängare, men det använder en trådlös kapacitet att ansluta CNC-maskiner till din server eller dator. Wireless Device Server levereras som standard med RA-232 och andra kompatibla nätverkskontakter för CNC-maskiner, samt en antenn för trådlös anslutning. När CNC-maskinen är ansluten till den trådlösa enheten, kommer det trådlösa nätverket kunna detektera maskinen och låt den i nätverket.

Användning av special Software

När hårdvarukonfigurationen har inrättats, finns det också flera mjukvaru villkor måste finnas för att förvalta flera CNC-maskiner. Tänk på kompatibilitet CNC-maskin programvara till din server programvara. Det finns flera serverprogramvaran typer som du kan använda som innehåller Linux och Ubuntu.

Installera programvara speciellt avsedd för styrning och hantering av CNC-maskiner är ett annat alternativ att överväga. En sådan programvara är rovdjur DNC, som är i stånd att hantera flera CNC-maskiner, även om de har olika nätverkskablar. Det kan också hantera såväl trådbundna eller trådlösa nät, beroende på butikens konfiguration. En annan fördel med att ha en specifik hantera programvara är att du kan hantera alla dina CNC-maskiner i en enda installation, möjliggör bättre effektivitet och flexibilitet.