XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Print Screen Fakta


Många datorer har tangentbord med en "Print Screen" -knappen, särskilt de som använder ett Windows-operativsystem. Även om nyckeln kan visas på olika platser, utför den samma grundläggande funktioner på moderna tangentbord.

Historia

Tidigare versioner av "Print Screen" -knappen fungerade bokstavligen, enligt Microsoft. Genom att trycka på knappen orsakade skrivaren för att skriva ut en kopia av vad var synlig på den anslutna datorn skärm.

Fungera

När den trycks, aktuella versioner av "Print Screen" -knappen skicka en kopia av det som är synlig på datorns skärm till Urklipp, en del av datorminne som lagrar information tillfälligt.

typer

Genom att trycka på "Print Screen" nyckel ensam kopierar allt syns på skärmen. Genom att trycka på "Print Screen" och "alt" nycklar tillsammans kopierar allt synligt i endast den aktiva eller valda fönstret.

fördelar

När du har kopierat skärminnehållet till urklipp med "Print Screen" -knappen, kan du öppna ett program, såsom bild programmet "Paint" eller texten programmet "Word" och klistra in innehållet från Urklipp i ett dokument att redigera och / eller spara.

överväganden

Macintosh och Mac-datorer från Apple Inc. har inte "Print Screen" nycklar. De uppnår liknande funktionalitet med andra tangenter och program, inklusive "Grab Utility" för att kopiera skärminnehållet i öppna fönster.