XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Om du använder Netgear DG834 v2 router för att ansluta till Internet då du kommer att vilja lösa eventuella fel som uppstår vid användning. Netgear DG834 är fullt kompatibel med Windows Vista, vilket innebär att du kommer att kunna åtgärda fel om och när de inträffar. Diagnostisera och felsöka problem själv innebär att du inte kan behöva kontakta teknisk support. Det finns några vanliga fel och lösningar för problem med DG834.

Åtkomst till webbkonfiguration

Om du har problem med att ansluta till routern, först försöka starta om den. Inaktivera din brandvägg, proxyinställningar och eventuella uppringda inställningar. Dessa kommer att vara de frågor som hindrar dig från att ansluta till webben konfigurationspanelen.

Router tillåter inte e-post

Om du kan ansluta till Internet, men inte när man försöker ladda ner e-post (genom ett program som Windows Mail eller Microsoft Outlook), så är det förmodligen en DNS fråga. Om din leverantör använder en dynamisk DNS, måste du ange hela värdnamn i e-postkonfiguration. Vara säker på att ditt användarnamn läser "yourname.isp.com" eller liknande. Kontakta din Internetleverantör för mer information.

Kan inte komma Full Log

En av de viktigaste funktionerna för att diagnostisera problem är att kontrollera routern loggen. Om du inte kan se hela loggen kan webbläsaren och visa konfigureras för att skära bredden. Om så är fallet så navigera direkt till loggen.