XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Om du installerar ett hemnätverk för att dela filer, skrivare och en Internet-anslutning, måste du ge alla dina datorer samma arbetsgruppsnamn. Standardarbetsgruppsnamnet varierar beroende på vilken version av Windows du kör. I Windows XP Home Edition, är standardarbetsgruppnamn MSHOME; i Windows XP Professional och Windows Vista, det är ARBETSGRUPP. Detta kan göra det svårt att nätverksdatorer som kör olika operativsystem. Lös det här problemet genom att ändra arbetsgruppens namn på din Windows Vista-datorer.

Instruktioner

1 Klicka på "Start", välj "Kontrollpanelen" och klicka på "System och underhåll". Klicka på "System" och välj sedan "Avancerade systeminställningar."

2 Välj "Computer Name" -fliken i dialogrutan Systemegenskaper. Skriv en beskrivning för datorn i det översta fältet, om så önskas. Längst ner i dialogrutan, klicka på "Ändra".

3 Skriv in det nya namnet på din arbetsgrupp under "Workgroup" i "Ändra datornamn" i dialogrutan. Också ändra datorns namn, om det behövs. Klicka på "OK" två gånger för att spara dina ändringar. Starta om datorn när du uppmanas.

4 Klicka på "Start" och välj "Network" för att se de andra datorerna i nätverket. Om du inte har konfigurerat nätverksinställningarna ännu, klicka på "Nätverks- och delningscenter." Använd nedåtpilarna bredvid varje post och välj sedan knapparna för att slå på "Network Discovery", "fildelning", "skrivardelning", "Media Sharing" och att välja ett lösenord för ditt hemmanätverk. Upprepa dessa steg på varje dator i ditt hemnätverk som kör Windows Vista.

Tips

  • Om du fortfarande har problem med att ansluta till nätverket eller till en annan dator efter att ha ändrat arbetsgruppens namn, klicka på "diagnostisera och reparera" i "Nätverks- och delningscenter."
  • Du kan se en grafisk representation av ditt hemmanätverk genom att klicka på "Visa hela kartan" i "Nätverks- och delningscenter."
  • Om nätverket är i ditt hem, kan du säkert få bättre tillgång till andra datorer genom att ställa din plats typ "Private". För att göra detta, välj "skräddarsy" bredvid nätverksnamnet i "Nätverks- och delningscenter" och välj sedan "Privat".
  • Om du väljer bort "lösenordsskyddad delning" se till att den trådlösa routern har ett starkt lösenord.