XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Så här använder Eye Tracking


Eye tracking är ett högteknologiskt sätt att registrera ögonrörelser för att se vad folk gör och inte fokusera på. Den har ett antal tillämpningar, från användning i beteendevetenskap till cockpit design, men en av de mest populära användningsområdena är att testa en webbplats användbarhet. Genom att observera där en webbplats användarens blick faller på sidan och vilka delar av sidan användaren ger mest uppmärksamhet till kan webbutvecklare göra webbplatser mer användarvänligt. Men för att genomföra användbarhetstester med eye tracking, måste utvecklare vet hur man behandla eye-tracking rörelser de spelar in.

Instruktioner

1 Slå upp resultaten av data som du har samlat från ögat tracker. De flesta ögonspårningsverktyg inkluderar programvara som hjälper dig att organisera och analysera data. Det kommer att producera grafer som visar data och avslöja mönster.

2 Beakta hotspots. Hotspots samla och generalisera data för trender i ögonrörelser över hela gruppen av försökspersoner. Hotspots representeras med en kurva som liknar en värmekarta. De "hotspots" är de platser de flesta användare tittat på.

3 Beakta blick tomter. Blicka tomter visar varje plats på sidan som en viss användare tittat på. Diagrammet visas som en serie punkter på sidan förbundna med linjer som visar hur ögonen förflyttas från punkt till punkt runt den sidan.

4 Titta på blick repriser. Blicka repriser är videoklipp som du kan spela in antingen slow motion eller realtid, visar de exakta rörelser en given användarens ögon under testet.

5 Exportera data från mjukvara till ett kalkylprogram. Detta gör att du kan sortera data på olika sätt och att analysera det närmare. Härifrån kan du analysera vinklarna mellan saccades eller snabba, korta ögonrörelser, eller avståndet mellan två upptagningar, punkter där ögonen slutat röra sig och fokuserade på en punkt. Denna analys kan hjälpa avslöja en enskild användares tankeprocess när du navigerar på webbplatsen. Du kommer att kunna se var användarna blev distraherad och huruvida reklam fångade deras uppmärksamhet.