XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Adobe Lightroom är den nyaste Adobe program för att hjälpa dig att bearbeta dina digitala bilder. Programmet hjälper till att utveckla RAW-filer och tillåter dig att bearbeta ett stort antal bilder snabbt och enkelt. Optimera dina resultat genom att konfigurera Lightroom till dina XTI kamerainställningar och uppnå den mest exakta färgen.

Instruktioner

1 Öppna Lightroom och välj fliken Bibliotek i toppen. Välj ett RAW bild från filer som importeras till Lightroom Library.

2 Välj fliken Utveckla och välj panelen Kamerakalibrering. Det bör vara den sista panelen av menyn på höger sida av skärmen. Om det behövs, klicka på pilen för att expandera panelen.

3 Använd reglagen för att finjustera färgjusteringar under kameraprofilen. Alla inställningar ACR omkring 3,0 är den nyaste profil som skapats för din kamera. Xti kameror har vanligtvis en ACR på 3,6 eller högre. Om du inte ser inställningen du vill söka efter uppdateringar med hjälp av "Sök efter uppdateringar" i Hjälp-menyn. Om profilen visar "Embedded" bilden du har valt är inte i RAW-format och har en inbäddad färgprofil set.

4 Tänk på färghjulet för att föreställa hur du flyttar färgton reglagen åt vänster eller höger påverkar färgen. Om du flyttar ett reglage nyans till vänster, du flyttar moturs på färghjulet. En övergång till höger är medurs på färghjulet. Du vill ändra nyans innan du ändrar mättnaden.

5 Ändra mättnad genom att flytta reglaget åt vänster för att minska mättnaden eller rätt att intensifiera mättnad. Flytta reglaget hela vägen åt vänster avmätta hela bilden eller färg.

6 Klicka på numret till höger om varje reglaget manuellt skriva in en inställning. Använda streck, eller minustecken, för att få ett negativt värde.

7 Spara alla inställningar som du vill använda igen genom att välja "Ny förinställning" från Framkalla menyn längst upp. Markera eller avmarkera någon inställning som du inte vill sparas. Kontrollera att du har "kalibrering" markerad, och skapa ett namn för de nya inställningarna.

8 Kom ihåg att den färg du får från dina RAW-filer inte behöver matcha en JPEG-fil från kameran. RAW-filer är i huvudsak digitala negativ, medan JPEG-filer bearbetas av kameran. Lek med inställningar för att få färgen som du vill ha det bästa stället för att förlita sig på hur kameran utsikt färg.