XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Så här kontrollerar datorn att se varför det Runs Slow


Datorn kan köra långsamt för någon av flera skäl. Du kanske inte har tillräckligt med RAM-minne, för många tillämpningar kan vara öppen. Lyckligtvis Windows kommer med en inbyggd prestanda informationsverktyg som kan hjälpa dig att bedöma datorns prestanda och diagnostisera vad problemet kan vara. Du kan sedan köra några verktyg som hjälper dig att ta bort onödiga filer eller avsluta program som kan sakta ner din dator.

Instruktioner

1 Klicka på "Start-menyn" och gå till "Kontrollpanelen." Välj "Prestandainformation och -verktyg." Klicka på "Uppdatera min poäng" eller "Uppdatera nu." Detta kommer att få upp en lista över poängen i grafik, spelgrafik, minne, processorhastighet och den primära hårddisken. En poäng på 1 eller 2 indikerar att du har tillräckligt med ström i dessa områden för att göra allmänna beräkningsuppgifter - men inte tillräckligt med kraft för att köra flera program samtidigt. En poäng på 3 indikerar att datorn har tillräckligt med ström, men avancerade funktioner som grafik och video, inte kommer att fungera bra. En poäng på 4 eller 5 anger att du har tillräckligt med processorhastighet, RAM och hårddisk hastighet. Om dina poäng är låg måste du öka RAM-minnet, få en snabbare processor, eller köpa en snabbare hårddisk, beroende på vilket område som är bristfällig.

2 Kontrollera datorns RAM-minne. Klicka på datorns "Start" -menyn och välj sedan "Den här datorn". Högerklicka på visningsalternativ, och klicka sedan på "Egenskaper". Du kommer att visas specifikationerna för din dator, inklusive: minne och hastighet. Om din processor fungerar på under 1,5 GHz och dess minne är mindre än 1 GB, då du kommer att ha en svår tid att göra saker som spel, kör videor eller göra grafisk design. Den enklaste lösningen är att lägga till mer RAM-minne till datorn.

3 Avinstallera alla onödiga program på din "Starta" menyn. Gör detta genom att klicka på "Start" -knappen på din dator. I sökrutan skriver du "Systemkonfiguration" söka efter det här fönstret. Klicka på den när den visas i sökresultaten. På "System Configuration" fönstret, leta efter "Starta" längst upp i fönstret och klicka på den. Du kommer att visas en lista över program som automatiskt startar när du slår på datorn. Välj de program som du inte behöver och avinstallera dem.

4 Kontrollera datorns fläkt för att se om det fungerar bra. Om det låter som det är ansträngande, eller det gör en massa oväsen, då är chansen att du behöver byta ut den. Fläkten är utformad för att kyla processorn, och utan en effektiv fan, kommer CPU överhettas och fungerar dåligt.

5 Gå till "Start-menyn" och klicka på "Alla program" och "Tillbehör". Använd Diskrensning för att ta bort temporära filer, ladda ned program och oanvända program som kan sakta ner din dator.

6 Uppdatera och köra antivirus minst en gång per vecka. Detta kommer att ta bort eventuella adware eller skadliga program som installeras utan din vetskap och kan bidra till datorn är långsam.