XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Så spelar M2TS filer i Windows Media Player


M2TS formatet används för att komprimera videodata på Blu-ray-skivor. De kan i princip distribueras och öppnas som individuella videofiler eftersom M2TS filer innehåller en MPEG-2 video codec. De är så mycket specialiserade, M2TS filer inte brett stöd av skrivbordsvideoapplikationer. VideoLAN VLC media player kan öppna M2TS filer men Microsofts Windows Media Player stöder inte uppspelning för formatet. Det är möjligt att strömma en M2TS fil media genom Windows Media Player. Videon måste omvandlas till ett kompatibelt format innan den kan laddas in i applikationen.

Instruktioner

1 Använd en filkonvertering verktyg för att konvertera M2TS filen till en annan digital video format som stöds av Windows Media Player. Microsoft Programmet stöder uppspelning av WMV, AVI, MPG eller VOB videofiler. Program som kan användas för att konvertera M2TS indatafiler inkluderar Aura Video Converter, AVS Video Converter och Emicsoft M2TS Converter.

2 Ladda ner och installera Windows Media Player. Den fria program kan erhållas direkt från Microsoft produktens hemsida.

3 Starta Windows Media Player. Gå till "Arkiv" på programmenyn och välj "Öppna". Sök efter Windows Media Player-kompatibel videofil i filvalsfönstret. Dubbelklicka på objektet och det kommer att laddas in i programmet.

4 Under uppspelningen av videofilen med kommandona på kontrollfältet. Gränssnittet kan användas för att spela, pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt klippet. Det finns också en reglaget till den inställda volymen. Videon kan också utökas till storleken på skärmen genom att klicka på knappen helskärm.

5 Stäng Windows Media Player genom att gå till "File" och välja "Exit".

Tips

  • Aura Video Converter är en fri fil konverteringsprogram som stöder M2TS som input format. Men AVS Video Converter och Emicsoft M2TS Converter kan endast användas för att konvertera M2TS fil gratis under en begränsad provperiod.