XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Tekniska specifikationer för CT Scanner


Datortomografi, eller CT, använder flera och skiktade röntgenbilder som kallas skivor för att skapa en komplett tredimensionell bild som används för att diagnos villkor eller sjukdom och övervaka behandlingar. Innan marknadsföra nya avbildningsanordningar, måste tillverkarna följa Strålningskontroll för hälsa och säkerhet lag eller RCHSA, 1968 och medicintekniska Ändringar eller MDA till Federal Food, Drug, och kosmetiska lagen av 1976 och 1990. För att uppfylla dessa regler har tillverkarna utvecklat teknisk specifikation för CT scanners gentemot federala kod och strålnings riktlinjer.

Patient soffa eller säng

Tillverkade av kolfiber för att vara metallfria, patientsängar röra sig horisontellt i hastigheter mellan .5 och 100 mm per sekund genom CT öppningen. Horisontella positioneringsvarianserna lätt, med en rörelse av inte mer än + - 0,25 mm. Säng bredd och längd är inte mer än 243 av 67,5 cm, med en vikt kapacitet på 200 kg, eller cirka 440 lbs ..

Öppning

Datortomografen öppning inrymmer röntgenrör och generator behövs för att producera de olika röntgenbilder som patienten och patientens säng passerar skannern portal. Tekniska specifikationer för CT-scannern genom tillverkar omfatta användning av laser positionering lampor för att exakt positionera patienter. Aperture öppningar varierar i storlek från 65,58 till 76,2 cm och har en titel rad i genomsnitt +/- 300 cm.

imaging

Tillverkning standarder för antalet röntgen skivor som gjorts av en enda patient öppning passintervall från sex skivor upp till mer avancerade CT scanners på 64. Ju fler skivor som gjorts av CT-scannern, desto mer detaljerad tredimensionell bild. New CT scanners erbjuder även andra imaging funktioner, inklusive röntgen, vilket skapar tvådimensionella röntgen visning, genomlysning för att skapa realtid tvådimensionella rörliga bilder och konstråleavbildning tredimensionella datortomografi. Skanningen tids tekniska specifikationerna för CT scanners sträcker sig från 0,5 sekunder för ofullständiga skanningar till tre minuter för hela kroppen skannar.

Röntgenrör och Strålningsnivåerna

Röntgenrör generera strålning för avbildning. Rumstemperaturer kräver en luftfuktighet på 85% och alla tillverkare rekommenderar temperaturkontroll rum för datortomografer att upprätthålla maskinernas integritet. Genomsnittlig röntgenrör hållbarhet är 130.000 skannar, eller en kalenderåret. Enligt Strålningskontroll för hälsa och säkerhet Act från 1968 och 1990, måste CT-enheter uppfyller de prestandakrav som fastställts för joniserande strålning Emitting produkter. För att uppfylla dessa regler, den amerikanska Food and Drug Administration enligt federal förordning 1020,31 har skisserat ett antal röntgen krav på utrustning säkerhet såsom datortomografer. Röntgenrör måste vara "source-skin avstånd" bort från patienten. Detta innebär att skannrar som arbetar över 50 kilovoltages av strålning måste tillhandahålla ett avstånd av 18 cm. Skannrar arbetar under kilovoltages av strålning kräver ett avstånd av 10 cm för säkerheten.

Regeringen kräver också strålning gränser för utsläpp från röntgenröret högst en luft kinetisk energi som frigörs per massenhet av 0,26 mikro grå enheter av strålning. För att förstå de små mängder av strålning en modern datortomografen genererar, 5,0 eller mer grå enheter av strålning vid engångsresulterar i strålningsförgiftning och död inom 14 dagar. De flesta moderna CT scanners faller under dessa rekommendationer, med strålningsmätningar så låga som 0,1 till 0,5 microGy per skanning.

Operator Console

Enligt federal lagstiftning kod Avdelning 21, röntgenkontroller på datortomografer måste ge en visuell indikation när CT-scannern är i bruk och en ljudsignal när avsluta exponeringen. Tekniska specifikationer för CT scanner operatörskonsoler måste förse operatören med stråldos information såsom dos längd och styrka tillsammans med lämpliga övervakningsverktyg för att känna av och meddela strålningssatsad.