XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

ThinkPad varumärke skapades först av datorn uppdelning av IBM 1992, men köptes av den kinesiska datortillverkaren Lenovo 2005. ThinkPads är utformade för att tilltala företag och kommersiella kunder och Thinkpad R40 är inte annorlunda i detta avseende. Det är en medelstor bärbar dator, först släpptes 2007.

processor

Thinkpad R40 använder en Pentium 4 Mobile processor. Intel producerade Mobile serien som en lågspänning lösning för användning i mobila enheter, såsom bärbara datorer. Det låg spänning krav förlänger batteriets livslängd och det innebär att processorn fortfarande svalare att undvika överhettning. Denna enda processor har en total hastighet av 1,9 gigahertz och en front-side bus hastighet på 400 megahertz.

Minne

Thinkpad R40 levereras med 128 MB DDR SDRAM som standard. Men det finns utrymme för att uppgradera detta till högst 1 GB för bättre prestanda.

Hårddisk

Thinkpad R40 har en 20GB hårddisk. Detta är liten. särskilt genom modern standard, men är tillräckligt stor för att passa en grundläggande operativsystem som Windows XP och program, med lite utrymme kvar för användarfiler. Men är denna anordning inte är lämplig för lagring av stora mängder av musik eller video.

Visa

Thinkpad R40 har en 14,1-tums LCD-skärm med hög upplösning på 1024 x 768 pixlar. Denna skärm har en bildförhållande 4-till-3 och använder 24-bitars färg.

Storlek och utseende

Thinkpad R40 mäter 12 inches bred, 10 inches djup och 1,5 inches tall. Den väger 6,2 pounds och är svart.

Batteri

Thinkpad R40 använder en enda litiumjonbatteri med en kapacitet på 4 amperetimmar. Detta ger en drifttid på upp till fyra timmar och tar tre timmar att ladda.