XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Bubble jet tryckteknik designades av Cannon för användning i sina konsumentnivå skrivare. Bubble Jet är en syster teknik för bläckstråleteknik och på många sätt är mycket lika, vilket är anledningen till termer används ofta omväxlande. Det finns dock några viktiga skillnader mellan bubbelstråleskrivare och bläckstråleskrivare.

Jet Technology

Bubble Jet-skrivare ser väldigt likt bläckstråleskrivare. Båda skrivarna använder tryck för att skjuta små droppar av bläck från munstycken på pappret. Det finns kretsar som talar skrivhuvudet vilken färg bläck för att skjuta, när och var att avfyra den, och hur mycket för brand. Dessa mikroskopiska droppar är så liten att den bild eller text förefaller det klart och tydligt på papper.

Bubble och bläckstråle Skillnader

Bläckstråleteknik utvecklades först av Hewlett Packard; senare, Cannon utvecklat bubble jet-teknologi. De flesta tillverkare säljer för närvarande skrivare som använder båda teknikerna. Båda teknikerna är mycket lika i kretsen, munstycke funktion och design. Den stora skillnaden ligger i vad som används för att driva de små droppar av bläck genom munstyckena. Bläckstråleskrivare använder kristaller att avfyra bläck och Bubble Jet skrivare använder värme.

Kristall Fired Ink

Kristaller har använts i årtionden i alla typer av elektroniska kretsar. När elektricitet appliceras på en liten bit av kristall, kommer kristallen att reagera genom att ändra form eller storlek; om en elektrisk laddning anbringas och avlägsnas i snabb följd kristallen vibrerar vid frekvensen av pulsen. I bläckstråleskrivare, finns det en kristall bakom varje munstycke; när en elektrisk puls anbringas på kristallen, vibrerar det och framdriver bläck genom munstycket.

Bubbla Fired Bläck

Bubble Jet-skrivare använder en annan teknik för att avfyra bläck genom munstycket. Det bläck som används i bläckstråleskrivare och bubbelstråleskrivare är i första hand sammansatt av vatten och pigment. Bubbelstråleskrivare brand bläck genom munstycket genom att snabbt upphetta bläck bakom varje munstycke, som kokar vattnet i bläcket; som skapar en liten bubbla av ånga som driver bläcket genom munstycket.

Bläckstråle vs Bubble Jet-skrivare

Även om skillnaderna i teknik är minimala, det finns några saker att tänka på. I Bubble Jet-utskrift, det finns mycket mer värme skapas, vilket kan leda till flera problem. Först värmeelementen är under mycket mer stress i bubbel bläckstråleskrivare än är kristallerna i bläckstråleskrivare och är benägna att förtida fel. För det andra, när varje substans upphettas till höga temperaturer, lämnar den bakom en återstod; att återstoden kan så småningom täppa till små öppningar i munstycken och ansamlas runt dem som kan vilseleda bläckdropparna. Eftersom det inte finns något sätt att rengöra munstyckena på bläckpatronerna, kommer det att finnas en uppbyggnad av rester på både renoverade och återfyllda bubbel jetkassetter. Därför är de flesta kommersiella bläckstråleskrivare är bläckstråleskrivare. Om du försöker att spara pengar genom att fylla bläckpatroner eller köpa renoverade patroner bläckstråleskrivare är för dig. Men bläckstråleskrivare är oftast dyrare, eftersom tillverkningskostnaderna är högre, så om du behöver bara en låg kostnad skrivare för tillfällig användning, kan en bubbla stråleskrivare vara ett bättre alternativ.