XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Vad är en hanterad switch?


Ett hanterat switch är en elektrisk anordning som sammankopplar två kretsar. Vanligast används i datornätverk, managed switchar tillåta användare att finjustera och förvalta datorns portar. Managed switchar har förmågan att vända porten på eller stänga av och styra dess länkhastighet och duplexinställningar.

Syfte

Medellång till stora och medelstora LAN (lokala nätverk) innehåller flera länkade managed switchar. Managed switchar öka datorns säkerhet eftersom de hindrar människor från att ansluta till nätverket via en ledig port. Med tanke på att en port är en bit hårdvara som kan fungera som ett gränssnitt mellan datorn och andra datorer eller kringutrustning, kan ohanterade portar fungera som gateways till datorns inre arbete.

Ett hanterat omkopplare kan nätverksadministratören för att övervaka och kontrollera antalet och typer av datapaket som skickas eller tas emot på varje port, och därmed underlätta felsökning. Termen "lyckades" innebär att switchen kan övervakas och kontrolleras under samma nätverk typiskt från en annan plats.

ohanterade switchar

Ett annat namn för en automatisk switch är en "Plug and Play" switch. Oövervakade switchar tillåter inte kontroll över nätverkets kommunikationssystem.

förvaltningsmetoder

Nätverksadministratörer kan hantera dessa växlar i en mängd olika sätt: från en webbläsare för att styra managed switchar, via en seriell konsol eller kommandoradsgränssnitt, eller via en inbäddad Simple Network Management Protocol (SNMP) agent tillåter fjärrhantering.

konfigurationsändringar

Nätverksadministratörer kan ändra konfigurationen av nätverk med hjälp av managed switchar för att skapa eller modifiera virtuella LAN (även kallad VLAN), för att aktivera funktioner som Spanning Tree Protocol, och ställa in porthastighet.

Typer av Managed Switchar

De två subtyper av managed switchar är "smart" och "företag hanteras."

En smart (eller intelligent) switch har begränsad hanteringsfunktioner. Administratörer kan hantera de flesta smarta switchar distans via en webbplats gränssnitt Smarta switchar faller någonstans mellan opåverkad och hanteras när det gäller säkerhet och användarvänlighet. Smarta switchar är de billigaste typen av hanterad switch.

Ett företag förvaltade switch har en full uppsättning av hanteringsfunktioner. Administratörer kan hantera dem på ett flertal olika sätt. Många företag förvaltade omkopplare kan tillåta användare att visa, modifiera, säkerhetskopiera och återställa nätverkskonfigurationer. Följaktligen företag växlar är dyrare och svårare att använda än smarta switchar.