XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Filändelsen .FCP används av Final Cut Pro eller Final Cut Express. Final Cut är ett videoredigeringsprogram som införts av Apple, och är tillgänglig för Macintosh-datorer som kör OS X. Det är inte tillgängligt för Windows-baserade datorer.

Historia

The Final Cut projektfilen gjordes först som en binär fil som innehåller all data skapelsen, såsom tidskoden, beskärning, filter och inställningar. Det var senare levereras i .FCP fil som används nu.

Betydelse

Apples introduktion av detta projekt fil gjort det möjligt för användare att enkelt spara och dela videoklipp. Det hjälpte företaget konkurrerar med Adobe för bästa videoredigeringsprogram.

Fungera

Den .FCP filreferenserna mediafiler, som innehåller video och ljudklipp tagna från källan. Tillsammans media och projektfiler ta vad du ser i en redigerad videoklipp.

fördelar

Filen innehåller all medieinformation, redigering och förändringar som har skett. Detta gör det möjligt för skaparen att spara ett projekt och avsluta programmet utan att förlora information. Filen kan exporteras till avi eller andra populära film filformat, som gör att videon ska visas på vilken dator som helst.

problem

Om det finns ett problem när du öppnar filen, en användare bör kontrollera att videoklipp som används i projektet är fortfarande tillgängliga och att mediakälla fortfarande är ansluten till datorn.

Rolig fakta

Final Cut användes för att skapa stora namn studio filmer, bland annat "Benjamin Buttons otroliga liv" och "300"