XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Vad behöver du med en trådlös router?


Att sätta upp en router för att få tillgång till trådlöst Internet är snabbt och enkelt. Du kommer att vara igång på nolltid.

Fungera

En router matar den trådlösa signalen genom ett begränsat område, och det krokar upp till modemet. Alla trådlösa-aktiverade enheter du har kommer då att kunna få tillgång till Internet via den router inom ett angivet intervall.

Hur får man en router

Allt du behöver för att ställa in routern kommer att ingå i lådan, som du kan köpa från en elektronikbutik eller Internetleverantören. Dessa inkluderar kablarna att koppla upp routern till modemet, en CD till datorn, en instruktion bok och själva routern.

Internetleverantör

Du behöver höghastighetsanslutning till Internet för att kunna använda en router. Däremot behöver du inte att informera din Internetleverantör som du vill trådlöst eller att du kommer att ställa upp en router, om du köper routern från kabeln eller telefonbolaget. Om du köper routern från företaget, då de vanligtvis ställa upp för dig. Om du köper routern på egen hand, då måste du följa bruksanvisningen som följer med det.

Träffas

Varje router och modem är annorlunda, med olika positioner för kablarna. Instruktionerna bör klargöra var de går.

Inrätta

De flesta routrar kommer med en CD som antingen kommer att ställa in routern för dig eller att gå igenom processen steg för steg.

åtkommande trådlösa

Om routern inte sattes upp på den dator som behöver trådlöst, då måste du hitta routern via enheten och ange lösenordet som gavs till dig, eller skapat under inrättas. Det är en bra idé att sätta upp en nyckel. Detta säkrar din anslutning så att ingen annan än du kan få tillgång till Internet trådlöst. En öppen anslutning kan lättare utsätta datorn för hackare.

flera enheter

Genom att använda samma router, kan du få tillgång till trådlöst internet med obegränsad enheter. Men tänk på att ju fler enheter som du använder, kan långsammare anslutningen bli. Nedladdning och uppladdning kan påverka andra personer som använder anslutningen. Men allmänt bruk bör inte påverka andra användare.