XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Vad CDN Utgör Hulu Användning?


Hulu webbplats ger on-demand streaming video på tv-program, filmer, webisodes, filmtrailers och videoklipp från populära TV-program. Den utnyttjar en innehållsleveransnätverk, eller CDN, att strömma högkvalitativ video. En CDN består av en serie länkade datorer som används för att öka bandbredden och minska den tid det tar att få tillgång till data, såsom video eller andra typer av multimedia som kan spelas på Internet. Hulu använder tre CDN: Akamai, Level 3 Communications och Limelight Networks.

Content Delivery Network

En CDN är en Internet Application Service Provider som använder flera olika komponenter för att leverera en tjänst, såsom on-demand video, till en användare. Typiska funktioner i en CDN inkluderar tillgång till filer, caching data, behandlingen av ansökningar och leverera multimediaströmmar. CDN-servrar fungerar i enheter som kallas noder. Dessa noder är installerade på olika platser runt om i världen, och arbeta tillsammans för att få tillgång till data och skicka den till en slutanvändare.

Level 3 Communications

Level 3 Communications är en grupp ett nätverk, eller IP-nätverk som kan få tillgång till andra grupp-1-nät utan att behöva betala för att använda dem. Det är en av de största konkurrerande lokala teleoperatörer i USA. Dess enda syfte är att tillhandahålla telekommunikationstjänster till ett konkurrenskraftigt pris mot andra transportföretag. Den använder integrerade Flash Media-servrar för att ge hög prestanda Flash-video streaming för live och on-demand-video.

Limelight Networks

Limelight Networks XD plattform använder Adaptive Intelligence programvara för att placera kopior av hög efterfrågan media på ett i-nätverk cache som möjliggör snabbare laddningstider samtidigt förhindra bandbredd överbelastning, vilket ofta resulterar i eftersläpande video. Programvaran är kapabel att samla data i realtid, och ger information om slutanvändarens upplevelse, hjälpa företag som Hulu övervaka kvaliteten på videon och förstärka den, när det behövs för att ge bästa möjliga bildkvalitet. Limelight Stream är en Internet-video streaming-tjänsten som spelar video så fort de har lästs in.

Akamai

Enligt Akamais hemsida, företaget "driver det största och mest pålitliga Flash streaming nätverket i världen." CDN ägs av NBC, och används av Audi, Fujitsu, Hulu, det amerikanska försvarsdepartementet och NASDAQ. Från och med tidpunkten för offentliggörandet, använder Akamai upp till 100.000 servrar i 72 olika länder, och omfattar en majoritet av datornätverk på internet. Företaget är specialiserat på leverans av innehåll på Internet, inklusive HD-bildkvalitet. Akamais Dynamic Streaming för Adobe Flash 10 program ändrar videoströmmen kvalitet baserat på en dators Internet-anslutning hastighet för att skapa den bästa bilden för varje video.