XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

PKG datafil förlängning används av mer än ett program eller program, så innehållet i PKG-filen på ditt system beror på datorn, operativsystemet och de program som du har hämtat eller installerat. I allmänhet, PKG förlängning betecknar ett paket fil som innehåller ett arkiv av installation och körbara filer.

PlayStation Store PKG-filer

Om du har köpt och hämtat ett objekt från Sony PlayStation Store kommer den nedladdade filen har en PKG filändelsen. Den krypterade filen öppnas inte på datorn, men det kommer att öppna på din Sony PlayStation 3 eller PlayStation Portable spelkonsol. Överför PKG-filen till spelkonsolen via hemnätverket eller med ett USB-minne eller en extern hårddisk. När överförs öppna PKG-filen på PlayStation att installera den nedladdade spel, film eller demo.

Äpple installatörs PKG Files

Apple Mac OS X-operativsystem använder filer med PKG tillägget att paketera och komprimera filer som behövs för att installera ett särskilt program eller program. PKG-fil liknar MSI filer som används av datorer som kör Microsoft Windows-operativsystemet. Om du har hämtat ett program för din Mac, kan programmets installationsfilerna ingå i ett PKG-fil. Du kan visa innehållet i PKG-filen på din Mac genom att högerklicka på filen och välja "Visa paketets innehåll" från snabbmenyn. Så här installerar du programmet från en PKG-fil, dubbelklicka på filen.

Symbian PKG Files

Smartphones som använder operativsystemet Symbian använda SIS-filer för att starta och köra applikationer på plattformen. I vissa fall, programutvecklaren paket SIS filer med instruktioner, information och kommandorader i en PKG-fil. Du kan öppna en PKG-fil och visa innehållet på en Windows-dator med UnSIS, Easy SIS Creator och CreateSIS verktyg. Även om du kan visa innehållet i filen på datorn, kan du bara installera programmet i filen på en smartphone med operativsystemet Symbian.

CoCreate Modeling PKG Files

CoCreate Modeling program använder PKG filändelsen att komprimera och paketera de filer som krävs för att ladda ner en 3-D-modellen. PKG format minskar storleken på filerna och gör dem lättare att ladda ner i en session. Du kan se och öppna filer med CoCreate Modeling, eller de tidigare programversioner kallas SolidDesigner eller Onespace Designer. Adobe Acrobat Pro X programvara kan också öppna PKG format på både Windows och Mac-datorer.

försiktighetsåtgärder

Datorvirus och skadlig programvara kan komma med nästan varje utvidgning filformat. Om du inte känner igen en fil och kan inte komma ihåg att hämta det, alltid skanna filen med datorns antivirusprogram innan du tittar på innehållet eller öppning och installera filen. De flesta anti-virus program kan du skanna en enskild fil genom att högerklicka på filen och välja viruset skanningsalternativ på snabbmenyn. Annars öppna filen i anti-virus program för att skanna och kontrollera innehållet.