XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Vad som orsakar en bild att sudda på en dator?


Oavsett om du använder en digitalkamera eller ta ögonblicksbilder med din smartphone, är det en besvikelse om bilderna är suddiga på din dator. Eftersom skärmar på digitalkameror och smartphones är mindre än datorskärmar, kan en bild visas skarpt på kamerans display, men större bild på datorskärmen visar bildens brister. Att ta skarpare bilder, kontrollera tillståndet av kameran, inställningar på kameran och upplösningen av bilden din kamera kan fånga.

Kontrollera din kamera

Du kanske bara har en smutsig lins, men bilderna kan också bli suddig eftersom kameran inte är i fokus. En annan anledning kan vara att använda fel kamerainställningarna för situationen. Om du fotograferar handling, som en basketmatch eller en rinnande räv, till exempel, använder "action" eller "high-speed" inställningar som kan finnas på din kamera. Kameran kan också ha inställningar för svagt ljus, för närbilder, för landskap, etc.

Håll kameran stadigt

När du tar en bild, kan du av misstag skaka kameran. För att kompensera för detta genom att använda ett stativ när det är möjligt att hålla kameran stabilt och använda en högre slutarhastighet. Dessutom har många digitalkameror, som Cyber-Shot W710, kom med bildstabilisering funktioner som hjälper rätt kameraskakningar. Slutligen, i en svagt ljus situation, liksom på kvällen, slutaren på kameran behöver för att hålla öppet längre att samla tillräckligt med ljus, så du behöver för att hålla kameran stilla längre än du skulle i starkt solljus.

Bildfilen

En bild från kameran kan vara en JPG, TIF, GIF eller liknande filtyp. Dessa bilder är gjorda av enskilda punkter, som kallas en bild gjord av miljontals pixlar kan innehålla en hel del fina detaljer "pixlar." en bild gjord av färre pixlar kommer att innefatta mindre. När du förstora en bild av färre pixlar, kommer det att sudda innan en bild av fler pixlar vilja. Antalet pixlar en bild består av är dess "upplösning".

Upplösning

Canon Powershot A3400 IS, till exempel, har en upplösning på upp till 16 megapixlar, eller 16 miljoner enskilda punkter. En sådan bild kan förstoras mer än en 4-megapixel bilden innan den börjar att suddas ut - upp till ca 16 av 24 inches utan avkall på kvaliteten. En 4-megapixel bild kan endast förstoras till ungefär 8 av 12 inches. Ju högre upplösning inställningar på kameran, desto skarpare bilderna visas på datorskärmen.