XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Varför är det suddiga när jag skriver ut i Firefox?


Om du har problem med att skriva ut i webbläsaren Mozilla Firefox, kan problemet ha att göra med ett visst program. Några andra möjligheter relaterar till din skrivare, eller bara den typ av bild du försöker skriva ut. Suddiga bilder eller typ resultat från olika frågor, så måste du göra annorlunda felsökning.

zoomfunktionen

Om du använder Firefox zoomfunktion för att visa innehållet i en webbsida på en större skala, kan detta vara anledningen oskärpa som händer. Du kanske har zoomfunktionen aktiverad och inte ens märker det. För att korrigera detta, klicka på "Visa" från menyalternativ längst upp på skärmen i Firefox. Klicka på "Zoom" och "Reset". Om du har zoomat in en webbsida utan att inse det, kommer innehållet att krympa när du gör detta, och den resulterande trycket bör inte vara suddig.

bild~~POS=TRUNC

Om du har ett problem särskilt med en bild som är suddig, kan det bero på upplösningen av bilden. Många bilder på webben har bara en upplösning på 72 till 96 ppi eller pixlar per tum. Du kan uppleva frågan om suddiga bilder bara i Firefox eftersom detta är det program du använder för att surfa på webben, och de flesta av dessa bilder du stöter har detta låg upplösning. Lågupplösta bilder, när de skrivs ut, ofta suddiga eller taggiga. Lösningen på detta problem är att söka efter en högre upplösning kopia av bilden du vill skriva ut.

skrivarinställningar

Det är möjligt att din egen skrivarens inställningar kan bidra till att skapa suddiga bilder. När du klickar på "Skriv ut" kommandot i Firefox från menyn "Arkiv", öppnar din specifika skrivarens dialogruta. Du kan ha olika val om vad kvalitet trycket som du vill göra, och dina inställningar kan vara på en låg kvalitet eller utkast inställning. Skrivaren kan erbjuda dig ett alternativ som tar bilden du väljer att skriva ut och blåser det upp till en full-sidstorlek. Eftersom många bilder på webben har låg upplösning och små fysiska dimensioner, kommer att skriva ut dem på en full sidstorlek få dem att bli suddig.

Text Visningsproblem

Vissa Firefox 4 och 5 användare har rapporterat problem med bildskärmen med text som kan bidra till problem med oskärpa. Ett sätt att hjälpa till att åtgärda oskärpa är att stänga Firefox Hardware Accelartion funktion. Från menyn "Alternativ" under "Verktyg" kan du klicka på fliken "Allmänt" och avmarkerar rutan som säger "Använd maskinvaruacceleration när det är tillgängligt." Ladda ner ett Mozilla plug-in som kallas Anti-Aliasing Tuner kommer också att bidra till att minska oskärpa utan att skapa möjliga prestanda komplikationer som kan uppstå med det första alternativet. Slutligen, om du använder Windows 7 eller Vista, gör det möjligt för Cleartype Text Tuner kan hjälpa. Skriv "Cleartype" i "Sök program och filer" rutan nås från menyn "Start" och sedan markera rutan bredvid "Aktivera Cleartype."