XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Det finns en mängd goda skäl att stänga av bildskärmen när du inte använder den. Det finns ingen anledning att lämna en inaktiv bildskärm på, även om du har en riktig skärmsläckare lastad. Inte bara lämnar en bildskärm när du inte tittar på något på det slösaktiga i några olika sätt, kan det också leda till att du andra problem också.

Spara energi

Det första skälet att stänga en bildskärm som du inte använder är att spara energi. Monitorer, särskilt platt LCD-skärmar, bränna igenom en hel del el. Detta kan lägga en betydande mängd till elräkningen varje år. Om du har en luftkonditionering igång, och det försöker hålla ditt rum vid en viss temperatur, då den värme som avges från bildskärmen kommer att göra kostnaden ännu högre. Genom att inte vrida bildskärmen på natten, kan du vara nästan fördubbla den mängd el du använder.

Bevara bildskärmen

En annan anledning att stänga en bildskärm är att göra det längre. Det finns komponenter i de flesta bildskärmar som endast är avsedda att arbeta för ett visst antal timmar. Så när du lämnar skärmen på i onödan, kan du vara kraftigt begränsa antalet timmar som dessa komponenter kommer att arbeta så att du kan faktiskt använda bildskärmen. Kostnaden för att köpa en ny bildskärm i förtid bör också räkna mycket i beslutar att stänga en bildskärm när den inte används.

Säkerhet

Säkerhet kan vara ett problem när man lämnar en bildskärm på obevakad. Eftersom skärmen använder så mycket elektricitet, är ett uppsving ännu mer benägna att orsaka skada eller andra allvarliga problem om du lämnar bildskärmen på obevakad. Detta gäller särskilt för bildskärmar som använder LCD-skärmar, eftersom dessa kan bli mycket varm om den lämnas under en lång tid. Att ha så mycket värme runt utan att vara medveten om det är en risk.

Privatliv

Om bildskärmen som du använder är på en offentlig plats, till exempel i ett bibliotek eller skola datorsal, är det en bra idé att stänga av bildskärmen om du ska bort från skärmen för lite. Detta kan också vara fallet även om du använder din egen dator på en plats med andra människor runt omkring, såsom en college sovsal. Det kan finnas privata filer på skärmen som du inte vill att andra ska se.

andra skäl

Några andra goda skäl för att stänga av bildskärmen skulle omfatta det faktum att vissa webbsidor, och även några dolda spionprogram och virus, kan orsaka att bilderna ska visas på skärmen när du inte är där. Detta gäller särskilt om du råkar vara på jobbet eller i en annan känslig, offentliga området. Man vet aldrig vad som möjligen stötande saker kan dyka upp på skärmen när du inte runt.