XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Varför DOSBox köra långsamt?


DOSBox är en emulator program som skapar en virtuell version av en äldre IBM-kompatibel dator som kör MS-DOS operativsystem. Detta fri programvara skapades speciellt för att köra äldre DOS-baserade spel som inte fungerar ordentligt på moderna datorer. Den kan simulera en maskin oberoende av värdens CPU, och kan även efterlikna äldre nätverk, vilket gör att flerspelarlägen. Däremot DOSBox lider vissa problem, bland annat tillfälliga hastighetsproblem.

Repetitioner

De första DOS-spel har utformats för att köras på en 8088 Intel-processor som arbetar vid 4,77 MHz. DOSBox använder maskinen som standardinställningen. Kör ett spel konstruerade för att arbeta på en maskin med en snabbare Pentium-processor kan producera en mycket långsam spelupplevelse. Lös det här problemet genom att trycka på "Ctrl" och "F12" på samma gång. Detta ökar antalet cykler. Experimentera med olika cykler för att bestämma vilken inställning du behöver för ditt spel.

CPU-kärna

På vissa spel, med hjälp av ett dynamiskt kompilera kärna inställning kan påskynda prestanda, med risk för mer frekventa kraschar. I DOSBox konfigurationsfilen, ställ in "kärna" till "core = dynamisk" i stället för "core = auto." Enligt DOSBox manual, fungerar detta bäst om du ställer in "cykler" till max, men fungerar även med cykel räknar av 20.000 eller större. Spara ditt spel ofta för att minska risken för dataförlust om DOSBox kraschar på denna inställning.

grafik emulering

Emulera VGA-kvalitet grafik kan vara ett avlopp på systemresurser för äldre maskiner. Detta kan sakta ner ditt spel eller producera en ryckig spelupplevelse. För att påskynda play, tryck på "Ctrl" och "F8" samtidigt. Detta ökar antalet bildrutor DOSBox hoppar med ett varje gång. Upprepa tills spelet går snabbt nog. Ökad ram hoppa minskar belastningen på datorns processor, men också minskar animation fluiditet.

ljud emulering

Emulera ljudkort kan också anstränga systemresurser, vilket resulterar i långsam gameplay. Inaktivera spel ljud i DOSBox konfigurationsfilen kan påskynda saker. Ställ in "nosound" till "nosound = true" för att stoppa ljudet. Detta håller inte DOSBox från emulera ljud, men inte hålla din processor från att bearbeta ljud för utgången.

frigöra resurser

Emulera en komplett dator kan sätta betydande påfrestningar på systemets resurser. Om DOSBox fortsätter att köra långsamt, stäng alla onödiga program, såsom webbläsare, musikspelare, chattprogram och bakgrundsprogram. Detta frigör minne och CPU processer för att hålla DOSBox körs vid en lämplig hastighet.