XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Varför finns trådlöst internet Intermittent långsamt?


En studie i Europa visade att trådlösa hastigheter på en bredbandsanslutning kan bromsa med så mycket som 40 procent. Det finns ingen aspekt av mobila datorer som bromsar din anslutning, utan snarare en serie av små element som går obemärkt förbi. Medan kontrollera e-post eller surfa på webben bör inte vara märkbart långsammare, kan strömmande ljud eller video på en trådlös enhet lider av dessa låga hastigheter.

Avståndet från åtkomstpunkten

Wi-Fi-anslutning kommer att bli starkare om du är närmare den trådlösa åtkomstpunkten. När du ansluter med en trådlös enhet, bör du se en indikator som visar i barer eller vågor hur stark din anslutning är. En svag anslutning kommer att vara mycket långsammare än en stark en. Om möjligt, närma till routern.

Användare på nätverket

Nätverket erbjuder endast så mycket fart, och ju fler användare i nätverket, finns det mindre att gå runt. Som en följd av att vara längre bort från routern, kommer användarna närmare åtkomstpunkten har bättre hastigheter och störa signalen når enheter längre bort från åtkomstpunkten - ibland helt blockerar längre bort enheter från att ansluta.

bandbredd Använd

Ju mer bandbreddskrävande aktiviteter som äger rum över nätverket, blir desto långsammare övergripande anslutningen. Om någon på en trådbunden dator ladda ner stora filer eller spela en bandbredd tunga spel, kan trådlösa enheter se en märkbar nedgång i deras Internet hastigheter. Strömmande video, VoIP-telefoner och onlinespel använder alla bandbredd.

anordning Interferens

Andra trådlösa eller radiobaserade enheter i ditt hushåll kan störa din Wi-Fi-anslutning. Placera din router för nära en trådlös telefon mottagare eller en babymonitor kan röra din anslutning. Stående för nära en apparat som mikrovågsugn kan också orsaka hastighets hämmar störningar över nätverket. Undvik andra trådlösa enheter som använder 2,4 GHz, och överväga att ändra den trådlösa kanal för att skära ner på störningar.

miljö~~POS=TRUNC Hinder

Utrymmet mellan routern och den trådlösa enheten är en aspekt av signalstyrka; barriärerna närvarande mellan accesspunkten och enheten är en annan ofta förbisedd en. Ju fler väggar, stora möbler eller apparater mellan dig och routern, den svagare signalstyrkan. Vissa element, såsom trä eller glas, gör små skillnader; andra element, såsom metall eller vatten - inklusive vatten som finns i din kropp - har en större påverkan i hämmar din Wi-Fi-signal. Det är bäst att placera routern mot mitten av ditt hem eller kontor; med hjälp av en signalförstärkare kan bidra till en starkare koppling i större områden.