XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Ubuntu 9.10 funktioner olika energibesparande alternativ som du kan använda för att spara datorns energi och batteri, inklusive viloläge. Energibesparande alternativ kan du snabbt återställa datorn till det tillstånd den var i när du senast slutat använda den.

Hibernate och andra energisparlägen

För att förstå viloläge i Ubuntu 9.10, är ​​det bra att förstå de andra energibesparande alternativ. I vänteläge håller datorns centralenhet igång, men hårddisken och bildskärmen av. Förutom att stänga av hårddisken och övervaka, vänteläge stängs processorn. Viloläge sparar mer energi än de andra alternativen som stänger av hela datorn. Din nuvarande tillstånd skrivs till hårddisken och påminde om när du slår på datorn igen.

Ströminställningar

Ubuntu 9.10 låter dig bestämma hur datorn förbrukar ström. I menyn ströminställningar, kan du ställa in vid vilken tidpunkt datorn kommer in i olika energisparlägen. Du kan ange alternativ för nätström och batteridrift. Som standard är Ubuntu 9.10 inställd för att sätta datorn i viloläge när batteriet är kritiskt låg. Detta gör att datorn kan stängas av på ett sätt som inte orsakar dig att förlora osparade arbete.

Löser problem

Om datorn går in i viloläge när du inte vill att det ska, kan du ändra inställningarna i menyn inställningar. Om det inte löser problemet, så kan du ha ett problem med ett fel i upower paketet. När du först koppla datorn felet berättar Gnome Power Manager att batteriet använder för mycket makt och har gått in i ett kritiskt tillstånd. Gnome Power Manager startar sedan viloläge. Du kan arbeta runt detta fel genom att skriva "gconftool-2 --type bool --set / apps / gnome-power-manager / general / use_time_for_policy false" i Ubuntu 9.10 terminal.

andra överväganden

Om du har ett extra batteri för din dator, prova att använda den för att se om du har samma problem. Datorns batteri kan misslyckas. Om det andra batteriet fungerar bättre, sedan ditt ursprungliga batteriet blir för gammal för att använda. Ubuntu 9.10 nått slutet av sitt stöd cykel i april 2011. Om du utvecklar några ytterligare problem med effektinställningar, eller någon annan fråga, kommer du inte att kunna få officiellt stöd för problemet. Du bör uppgradera till en version av Ubuntu.