XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Vilka är fördelarna med Forensics Handheld Imaging Systems Vs. Stationära system?


Användning av handhållna kriminaltekniska bildsystem har blivit populärt och ökar till den grad att dessa enheter har blivit vardagsmat i brottsutredningar. Ständigt föränderliga tekniken och dess ökade popularitet nuvarande utmaningarna för brottsbekämpande personal. Området kriminalteknik underlättar utredning av brottslig verksamhet, samla in och analysera bevis och dokument resultat. Som brottsbekämpande myndigheter flyttar från traditionella stationära rättsbildhanteringssystem för handhållna enheter, såsom handdatorer eller mobiltelefoner, måste de bekanta sig med den teknik som används i detta växande område.

bärbarhet

Till skillnad från stationära kriminalbildsystem, handdatorer är kompakta och tillgängliga överallt där en utredning tar personal. Information som finns i PDA eller mobiltelefon kan lätt flyttas till en annan handenhet genom att överföra ett SIM-kort från en enhet till en annan. Det finns inget behov av nätverksadministratören inblandning, och detta möjliggör snabb rörlighet av bevis.

Operativsystem

Medan stationära kriminaltekniska programvara är standard i hela brottsbekämpningsenhet, handdatorer varierar i sina operativsystem. Tjänstemännen måste ta hänsyn till detta när du flyttar in mot den nya tekniken. Avdelningar som använder identiska handdatorer eller mobiltelefon programvara bland personalen kommer att gynnas av standardiserad utbildning och undersökningar med samma typ av handhållen enhet.

Funktionalitet

Vissa kriminaltekniska program som används i handhållna enheter hjälpa till med bara en aspekt av en utredning, medan mycket få verktyg ger ett komplett utbud av funktion: undersökning, organisation, förvärv, rapportering och dokumentering. Full-range program är inte tillgängliga för alla handhållna enheter. Innan du flyttar till en standardiserad handdator eller mobiltelefon, måste avdelningarna forskning funktionaliteten för varje modell.

Synkronisering

Handhållna enheter har möjlighet att synkronisera information med en dataavdelningen system. Detta gör den nya tekniken ett attraktivt alternativ till stationära system. Återigen, kan användning av mer än en typ av handhållen systemet presentera utmaningar i metoder som används för datasynkronisering eftersom enheter använder flera operativsystem.

Förlust av data

Medan traditionella datorsystem typiskt är utrustade med backup-teknik som förhindrar förlust av data, handdatorer har ingen hårddisk. Data lagras i flyktigt minne, och uppgifterna kan det vara permanent om enhetens förlorar ström. Även att stänga av enheten kan ibland leda till förlust av data.

Fart

Förr i tiden, handhållna enheter saknade hastigheten på sina stationära motsvarigheter, vilket gör utredningsuppgifter tråkiga och ibland omöjligt. Eftersom denna utrustning blir mer sofistikerade, dessa frågor verkar vara bättre.

Evolving Technology

Eftersom tekniken fortsätter att utvecklas, kriminaltekniska bildprogram för handhållna enheter fortsätter att förbättras. Avdelningar måste ta hänsyn till kvalitet, pris och funktionalitet av dessa system. Utbildning för ny teknik och en förståelse för de möjligheter och begränsningar handhållna enheter är avgörande innan de utbredda användningen genomförs.